Солянка в банках на зиму

Солянка для зимового зберігання проста в приготуванні. Солянку в банках зручно зберігати, використовувати для швидкого приготування перших і других страв.

Інгредієнти

капуста — 1,5 кг
морква — 0,5 кг
цибуля — 0,5 кг
помідор — 0,5 кг
петрушка — 0,3 кг
масло пісне — 1 ст.
оцет 9% — 1 ст.
сіль — 3 ст. ложки
пісок — 3 ст. ложки

Як приготувати Солянка в банках на зиму

Перш ніж приступити до приготування слід підготувати стерильні банки, почистити і зважити всі овочі. Кількість інгредієнтів в рецепті зазначено в чистому їх вазі.

Покроковий рецепт

Приготування солянки на зиму. Дрібно нарізаємо капусту, цибулю, помідори, моркву, петрушку. Ставимо варитися в емальованій каструлі, додавши в неї всі інші інгредієнти, крім оцту. Варимо 20-25 хвилин після закипання.

У процесі варіння вміст каструлі потрібно постійно перемішувати, щоб нічого не пригоріло. Вливаємо оцет за 2 хвилини до готовності. Можна використовувати оцтову есенцію розвівши її водою 1:9. Наповнюємо підготовлені стерильні банки гарячої солянкою і закриваємо металевими кришками машинкою.

Перевертаємо банки кришками вниз і вкриваємо теплою ковдрою. Після повного охолодження банки зберігають у прохолодному місці до моменту потреби.

Застосовую солянку з банок в якості холодного або гарячого другої страви, але я дуже люблю варити з такої солянки перше блюдо. Потрібно просто додати вміст банки в будь-м’ясний бульйон з картоплею і солянка готова.

Дивіться також:  Товчена картопля тушкована капуста з яловичиною