Збірна мясна солянка – смачний суп по-наумовскі

Солянка за рецептом, який враховує смакові уподобання.

Інгредієнти

яловича кісточка — 1 для бульйону, за бажанням
картопля — 4 — 6 середніх бульб
морква — 1
помідори — 2 — 3
томатна паста — 3 ст. л.
цибуля — 2 цибулини
олія соняшникова — 2 ст. л.
масло вершкове — 50 гр.
сосиски молочні — 5
ковбаса Докторська — 200 гр.
ковбаса напівкопчена — 100 гр.
крила курячі — 6 копчені
маслини — 1 банку чорні, без кісточок
огірок солоний — 2
сіль, перець, приправи — пучку за смаком
зелень петрушки і кропу — 1 пучок
лимон — 1 тоненькі часточки

Як приготувати Збірна м’ясна солянка – смачний суп по-наумовскі

Можна знайти сотні рецептів супу з назвою «збірна солянка». Я їх вивчав, намагався готувати строго за рецептами, але з часом (після кількох приготувань страви) зрозумів, що можна об’єднати і підкоригувати рецептуру у відповідності з власними смаковими уподобаннями.

Особливість мого рецепта полягає в тому, що готую я солянку з картоплею і копченими курячими крильцями.

Покроковий рецепт

Наливаємо воду, ріжемо на частини курячі крильця, опускаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь (можна заздалегідь зварити м’ясний бульйон з яловичої кісточки, якщо хочете щоб солянка була пожирніше);


Чистимо картоплю, ріжемо соломкою, після закипання додаємо в каструлю




Ріжемо соломкою ковбасу, колечками – сосиски, цибулю – півкільцями, моркву – шаткуємо на крупній тертці, помідори і огірки – дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо олію і вершкове масло, обсмажуємо ковбасні вироби, додаємо цибулю, моркву, солоні огірки і тушкуємо на повільному вогні. Коли цибуля став м’яким, опускаємо в жаровню помідори і накриваємо кришкою, збавляючи вогонь до мінімуму. В останню чергу – томатну пасту. Рада – щоб зробити заправку смачною, з каструлі, додайте п’ять столових ложок бульйону, а бульйон — невелика кількість сирої нашаткованої моркви.

Дивіться також:  Суп харчо з свинячих реберець

Заправку перекладаємо в каструлю. Відкриваємо банку з маслинами, розсіл виливаємо в каструлю, а маслинки ріжемо навпіл і теж відправляємо в каструлю. Солимо, перчимо і ще 10 хвилин тримаємо на повільному-повільному вогні.


Бажано щоб суп постояв перед подачею на стіл в каструлі ще хвилин 20. На тарілочку ріжемо зелень і тонкі скибочки лимону (додаємо індивідуально в кожну тарілку).