Наливаємо воду, ріжемо на частини курячі крильця, опускаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь (можна заздалегідь зварити м’ясний бульйон з яловичої кісточки, якщо хочете щоб солянка була пожирніше);
Чистимо картоплю, ріжемо соломкою, після закипання додаємо в каструлю
Ріжемо соломкою ковбасу, колечками – сосиски, цибулю – півкільцями, моркву – шаткуємо на крупній тертці, помідори і огірки – дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо олію і вершкове масло, обсмажуємо ковбасні вироби, додаємо цибулю, моркву, солоні огірки і тушкуємо на повільному вогні. Коли цибуля став м’яким, опускаємо в жаровню помідори і накриваємо кришкою, збавляючи вогонь до мінімуму. В останню чергу – томатну пасту. Рада – щоб зробити заправку смачною, з каструлі, додайте п’ять столових ложок бульйону, а бульйон – невелика кількість сирої нашаткованої моркви.
Заправку перекладаємо в каструлю. Відкриваємо банку з маслинами, розсіл виливаємо в каструлю, а маслинки ріжемо навпіл і теж відправляємо в каструлю. Солимо, перчимо і ще 10 хвилин тримаємо на повільному-повільному вогні.
Бажано щоб суп постояв перед подачею на стіл в каструлі ще хвилин 20. На тарілочку ріжемо зелень і тонкі скибочки лимону (додаємо індивідуально в кожну тарілку).