Збірна мясна солянка – смачний суп по-наумовскі

Солянка за рецептом, який враховує смакові уподобання.

Інгредієнти

яловича кісточка – 1 для бульйону, за бажанням
картопля – 4 – 6 середніх бульб
морква – 1
помідори – 2 – 3
томатна паста – 3 ст. л.
цибуля – 2 цибулини
олія соняшникова – 2 ст. л.
масло вершкове – 50 гр.
сосиски молочні – 5
ковбаса Докторська – 200 гр.
ковбаса напівкопчена – 100 гр.
крила курячі – 6 копчені
маслини – 1 банку чорні, без кісточок
огірок солоний – 2
сіль, перець, приправи – пучку за смаком
зелень петрушки і кропу – 1 пучок
лимон – 1 тоненькі часточки

Як приготувати Збірна м’ясна солянка – смачний суп по-наумовскі

Можна знайти сотні рецептів супу з назвою «збірна солянка». Я їх вивчав, намагався готувати строго за рецептами, але з часом (після кількох приготувань страви) зрозумів, що можна об’єднати і підкоригувати рецептуру у відповідності з власними смаковими уподобаннями.

Особливість мого рецепта полягає в тому, що готую я солянку з картоплею і копченими курячими крильцями.

Покроковий рецепт

Наливаємо воду, ріжемо на частини курячі крильця, опускаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь (можна заздалегідь зварити м’ясний бульйон з яловичої кісточки, якщо хочете щоб солянка була пожирніше);


Чистимо картоплю, ріжемо соломкою, після закипання додаємо в каструлю




Ріжемо соломкою ковбасу, колечками – сосиски, цибулю – півкільцями, моркву – шаткуємо на крупній тертці, помідори і огірки – дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо олію і вершкове масло, обсмажуємо ковбасні вироби, додаємо цибулю, моркву, солоні огірки і тушкуємо на повільному вогні. Коли цибуля став м’яким, опускаємо в жаровню помідори і накриваємо кришкою, збавляючи вогонь до мінімуму. В останню чергу – томатну пасту. Рада – щоб зробити заправку смачною, з каструлі, додайте п’ять столових ложок бульйону, а бульйон – невелика кількість сирої нашаткованої моркви.

Дивіться також:  Гарбузовий суп-пюре з картоплею і сиром

Заправку перекладаємо в каструлю. Відкриваємо банку з маслинами, розсіл виливаємо в каструлю, а маслинки ріжемо навпіл і теж відправляємо в каструлю. Солимо, перчимо і ще 10 хвилин тримаємо на повільному-повільному вогні.


Бажано щоб суп постояв перед подачею на стіл в каструлі ще хвилин 20. На тарілочку ріжемо зелень і тонкі скибочки лимону (додаємо індивідуально в кожну тарілку).