Овочевий суп з кабачків і квасолі

Овочевий суп з кабачків і квасолі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

За основу можна взяти будь бульйон або воду. Кабачки дають супу легкість, а квасоля – ситість.

Інгредієнти

Червона квасоля – 1 стакан
Кабачки (або цукіні) – 300 г
Картопля – 100 г
Часник – 1 зубчик
Бульйон – 1 літр або вода
Сіль – за смаком
Вода – 2 літри
Рослинна олія – 1 столова ложка
Селера (можна замінити на петрушку) – 1 столова ложка рубленого

Як приготувати Овочевий суп з кабачків і квасолі

Велика кількість кабачків в цьому році привело мене до думки: «А чому б не зварити з них суп?» Кабачки, червона квасоля і зелень надають красивий колір супу. До того ж, для діток він буде дуже корисний. Посилити смакові властивості супу я вирішила за допомогою додавання в нього часничку і листя селери.

Час приготування супу з червоною квасолею і кабачка становить приблизно 30 – 40 хвилин, не рахуючи варіння самої квасолі. Квасолю можна відварити заздалегідь, для економії часу, попередньо замочивши його на 4 – 5 годин або на всю ніч. Якщо у вас зовсім немає часу для варіння квасолі, можна використовувати червону консервовану квасолю. Кількість інгредієнтів розрахована на 2-х літрову каструлю.

Покроковий рецепт

Червону квасолю замочити на кілька годин, потім відварити до готовності.

Кабачки нарізати невеликими кубиками. Почистити картоплю і нарізати кубиками того ж розміру, що і кабачки. Часник почистити, видалити серцевину, дрібненько посікти.

У каструлю з готовою червоною квасолею закинути порізану картоплю, влити бульйон і варити на слабкому вогні до готовності картоплі. Час варіння займе приблизно 15 хвилин після закипання.

Потім частина картоплі і квасолі розтовкти прямо у каструлі.

Якщо необхідно, долити в каструлю воду. Закинути кабачки. Рубаний часник обсмажити на олії до появи характерного запаху. Закинути обсмажений часник в суп (В принципі, якщо ви не любите аромат часнику, можна його і не смажити, а просто закинути в суп. У цьому випадку, рослинне масло додати в суп в кінці варіння). Суп з кабачків з квасолею за смаком посолити. Варити до м’якості кабачка.

Порубати листя селери, закинути в суп. (Можна використовувати петрушку, але селера додасть свій особливий аромат). Зняти суп з вогню. Розлити суп з червоної квасолі з кабачками по тарілках, подавати до столу з грінками або підсмаженими тостами. Приємного апетиту!