Гороховий суп з копченим мясом

Гороховий суп з копченим мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нескладне, смачне і ароматне блюдо з простих продуктів.

Інгредієнти

Горох сухий – 2 склянки
Картопля – 5 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 1 шт.
Копчене м’ясо – 250 гр.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Сіль, перець, спеції – за смаком

Як приготувати Гороховий суп з копченим м’ясом

Дуже люблять у мене в родині цей суп, але його приготування постійно відтягую, самі напевно здогадуєтеся чому, із-за довгого варіння гороху. Але все ж не полінуйтеся і порадуйте себе і рідних смачним супом, пікантність і цікавість надає копчене м’ясо. Я використовувала свиняче стегно, воно щільне і в ньому немає сала, але можна і щоку або іншу частину брати на смак не вплине, навіть якщо немає під рукою копченого м’яса, то на заміну можна і мисливські ковбаски.

Покроковий рецепт



Горох промити, залити холодною водою, щоб трохи покрила його і поставити варитися на середньому вогні і періодично підливаючи воду. Тим часом чистимо і ріжемо картоплю, цибулю, часник і м’ясо.

Горох варити близько години, поки не почне розварюватися, потім відправити до нього картоплю і долити води необхідну кількість.

Обсмажити на сковорідці з олією м’ясо, потім додати до нього цибулю, моркву і часник.

Після закипання картоплі відправити в каструлю засмажку з м’яса з овочами, додати лавровий лист, сіль, перець і спеції. Варити до готовеости картоплі, це ще хвилин 10-15.
Подавати можна зі сметаною або вершками, але не обов’язково.
Приємного апетиту!