Розсольник на зиму з перловою крупою

Розсольник на зиму з перловою крупою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Заготовки супів в банках на зиму це відмінна ідея зберігання овочів, а найголовніше, що потім ви зможете приготувати смачний суп розсольник з перловкою за дуже короткий час.

Інгредієнти

Огірок – 3 кг
Помідори – 3 кг
Цибуля ріпка – 0,7 кг
Морква – 0,5 кг
Перлова крупа – 300-400 гр
Сіль – 4 ст. ложки
Масло пісне – 500 мл
Перець горошком – 1 ст. ложка
Лавровий лист – 5-7 шт
Оцтова есенція 70% – 1 ст. ложка

Як приготувати Розсольник на зиму з перловою крупою

Для того, щоб приготувати розсольник на зиму, перловку потрібно заздалегідь замочити на 20-30 хвилин. За цей час підготувати стерильні банки об’ємом 0.5 л. Помити, начистити і зважити всі необхідні овочі.

Покроковий рецепт

Помідори і цибулю краще нарізати кубиками. Моркву натерти на тертці. Огірки порізати півкільцями або смужками.

Скласти всі овочі і набряклу перлову крупу в алюмінієву каструлю, заправити олією і варити півгодини, після закипання. За п’ять хвилин до закінчення варіння додати перець, сіль і лавровий лист. Виходить ось така “збірна солянка”. Перед самим закриттям в банки, додати в каструлю оцтову есенцію 70%.

Гарячий суп розкласти в стерильні банки і закатати. Щоб банки повільніше охолоджувались їх потрібно загорнути, щоб зберегти тепло, наприклад стару куртку або ковдру, кришками вниз. Після охолодження перенесіть банки з розсольником у прохолодне місце.

Щоб приготувати суп – суп з банки просто додайте суміш в будь-м’ясний бульйон з картоплею і смачний супчик готовий. Заправу для розсольника можна їсти і в холодному вигляді, в якості холодної закуски.