Заготовки супів в банках на зиму це відмінна ідея зберігання овочів, а найголовніше, що потім ви зможете приготувати смачний суп розсольник з перловкою за дуже короткий час.
Інгредієнти
Огірок – 3 кг | |
Помідори – 3 кг | |
Цибуля ріпка – 0,7 кг | |
Морква – 0,5 кг | |
Перлова крупа – 300-400 гр | |
Сіль – 4 ст. ложки | |
Масло пісне – 500 мл | |
Перець горошком – 1 ст. ложка | |
Лавровий лист – 5-7 шт | |
Оцтова есенція 70% – 1 ст. ложка |
Для того, щоб приготувати розсольник на зиму, перловку потрібно заздалегідь замочити на 20-30 хвилин. За цей час підготувати стерильні банки об’ємом 0.5 л. Помити, начистити і зважити всі необхідні овочі.
Покроковий рецепт
Помідори і цибулю краще нарізати кубиками. Моркву натерти на тертці. Огірки порізати півкільцями або смужками.
Скласти всі овочі і набряклу перлову крупу в алюмінієву каструлю, заправити олією і варити півгодини, після закипання. За п’ять хвилин до закінчення варіння додати перець, сіль і лавровий лист. Виходить ось така “збірна солянка”. Перед самим закриттям в банки, додати в каструлю оцтову есенцію 70%.
Гарячий суп розкласти в стерильні банки і закатати. Щоб банки повільніше охолоджувались їх потрібно загорнути, щоб зберегти тепло, наприклад стару куртку або ковдру, кришками вниз. Після охолодження перенесіть банки з розсольником у прохолодне місце.
Щоб приготувати суп – суп з банки просто додайте суміш в будь-м’ясний бульйон з картоплею і смачний супчик готовий. Заправу для розсольника можна їсти і в холодному вигляді, в якості холодної закуски.