Середземноморське страву за смаком моря у вас вдома
Інгредієнти
Мідії — 20 шт | |
Томати черрі — 200 гр | |
Спагетті — 200-250 гр | |
Часник — 2 зубчики | |
Петрушка — 10 грам | |
Біле вино — 50 мл | |
Оливкова олія — 3 ст. л. | |
Сіль — За смаком |
Вам знадобляться трохи інгредієнтів, але результат перевершить очікування
Покроковий рецепт
Вимити мідії, видалити тверді частини
Помістити мідії в сковороду без масла і води, поставити на середній вогонь і накрити кришкою
Коли мідії відкриються, зняти з вогню, отриманий бульйон процідити через сито (всередині мідій міг зібратися пісок) і злити в окрему ємність — він стане в нагоді після
Очистити мідії від раковин (декілька мідій можете залишити в раковинах для прикраси)
Розігріти оливкову олію на сковороді, додати часник і обсмажити до золотистого кольору
Додати нарізані помідори і тушкувати 10 хвилин
Додати біле вино і тушкувати поки вино не випарується
Додаємо мідії і бульйон, який залишився від їх приготування
Додаємо петрушку, тушкуємо ще 5 хвилин і прибираємо часник — соус готовий!
Тим часом готуємо спагетті — ставимо воду на вогонь, як тільки закипить, кладемо пасту, сіль і готуємо згідно інструкції на упаковці (в середньому 9-11 хвилин), щоб вийшла паста «аль денте», трохи рідини від приготування вилийте в склянку окремо — вона може стати в нагоді, якщо соус буде дуже густий
Зливаємо пасту і додаємо на сковороду, ставимо на вогонь, даємо пасті просочитися соусом пару хвилин, при необхідності додаємо рідина, залишену в попередньому кроці
Готово! Вжити негайно. Подавати з охолодженим білим вином