Стейк горбуші на грилі з лимонно-кроповим маслом

Горбуша на грилі з вершковим маслом з додаванням кропу і лимонного соку — вишукане рибне блюдо до вашого столу!

Інгредієнти

Стейки горбуші — 2 шт.
Морська сіль з прованськими травами — за смаком
Вершкове масло — 50 г
Кріп — кілька гілочок
Лимонний сік — 1 ч. л.
Масло оливи — опціонально

Як приготувати Стейк горбуші на грилі з лимонно-кроповим маслом

Стейки горбуші з лимонно-кроповим маслом – смачне блюдо на швидку руку. Риба відмінно поєднується з домашнім маслом з додаванням кропу і лимонного соку. Прованські трави цікаво відтіняють смак горбуші. Риба за цим рецептом виходить соковитою, дуже ніжною і неймовірно смачною!

Покроковий рецепт

Розморозити рибні стейки і дати горбуші дійти до кімнатної температурі. Не варто смажити холодну рибу з холодильника — вона буде сухою і жорсткою. Посипати Рибу морською сіллю з прованськими травами і сумішшю мелених перців. Злегка збризкати рибу лимонним соком.

Дрібно подрібнити пучок кропу.

Масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Змішати розм’якшене масло з подрібненим кропом і лимонним соком. Перемішати і відправити масло в холодильник застигати, щоб можна було відколоти окремий шматочок.

Обсмажити стейки горбуші на сковорідці гриль, змазаній оливковою олією — з двох сторін. Для середнього стейка досить 2,5 хвилин з кожного боку — на мінімальному вогні.

Дати стейку відпочити кілька хвилин, після чого викласти на обсмажену горбушу шматочок лимонно-укропного масла.

Подавати гарячу закуску до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Смажений стейк зі свинини на грилі