Скумбрія у вершках

Час приготування: 40 хвилин

Скумбрія в вершках дуже смачна. Страва сподобається тим, хто не любить запах і смак скумбрії. В якості начинки можна використовувати будь-які овочі і гриби.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Скумбрія свіжа — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 головка
Морква — 1 шт.
Вершки — 150 мл
Сир твердий — 150 гр.
Приправа для риби — 1 столова ложка
Перець чорний мелений — 1/2 чайної ложки
Сіль — за смаком
Лимон — 1/2 шт.
Масло вершкове — 50 гр.

Як приготувати Скумбрія у вершках

Блюдо нескладне в приготуванні. Продукти для його можна знайти практично в будь-якому магазині. Не вимагає витрат часу.

Покроковий рецепт

1

Підготувати всі інгредієнти для приготування скумбрії в вершках.

2

Ріпчасту цибулю дрібно порізати.

3

Моркву натерти на крупній тертці.

4


Розтопити вершкове масло в сковороді і обсмажити на ньому цибулю і моркву разом.

5

Коли морква і цибуля обсмажаться, додати чорний мелений перець (половину) і сіль, перемішати і обсмажити ще близько хвилини.

6

Скумбрію випатрати через спину, видалити хребет ножицями, промити рибу холодною водою, промокнути паперовим рушником і викласти в сковороду або форму для запікання.

7

Побризкати рибу соком половини лимона.

8

Посолити рибу, поперчити і посипати приправою для риби.

9

Викласти на рибу обсмажені моркву з цибулею.

10

Сир натерти на крупній тертці.

11

Посипати рибу тертим сиром.

12

Залити рибу вершками і поставити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 25 хвилин.

13

Блюдо готове. Подавати можна з картоплею, рисом, свіжими овочами або з будь-яким іншим гарніром. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Курка запечена цілком у духовці