Стейк з яловичини у винному маринаді

М’які, соковиті і ароматні — стейки в винному маринаді!

Інгредієнти

Яловичина — 500 гр.
Цибуля — 1 шт.
Ялівець — 8 шт.
Хмелі-сунелі — 1 ч. л.
Вино червоне сухе — 120 мл
Сіль — 1 ч. л. за смаком
Чебрець — 5 шт.

Як приготувати Стейк з яловичини у винному маринаді

Стейк з яловичини – страва дуже легка в приготуванні і дуже смачне. Краще всього вибирати для стейка яловичу вирізку. Смак м’яса безпосередньо залежить від маринаду, тому йому і слід приділити основну увагу. Чебрець додасть страві тонкого смаку, а ягоди ялівцю дадуть страви тонкий підкопчений відтінок. Основна фішка маринаду, звичайно ж, вино – червоного сухого сорту. Краще всього вибирати вина безпосередньо рекомендовані до м’яса. Також, дуже добре грають в маринаді хмелі-сунелі, надаючи стейках легкий відтінок коріандру.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для стейка. Вино краще брати червоне, сухих сортів. Я використовую вино Шато де Руж. Зачистити яловичину і очистити цибулю.

Нарізати м’ясо на стейки товщиною в 1 см.

Посолити м’ясо, злегка поперчити. Яловичину відбити злегка молоточком або ножем.

Нашаткувати цибулю уздовж кожної половинки.

Розчавити площиною ножа ягоди ялівцю, розібрати на гілочки чебрець.

Яловичину засипати зеленню, ягодами і спеціями.

Залити стейки келихом вина.

Ретельно перемішати м’ясо з маринадом і залишити наполягати. Краще всього наполягати стейки близько 6 годин.

На гриллевую або звичайну сковорідку викласти обсушені паперовим рушником стеки. Обсмажити м’ясо на сковороді до потрібної ступеня прожарки. У мене — medium rare, тому обсмажую стейки на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.

Зняти готове м’ясо зі сковороди. Дати м’ясу «відпочити» не менше п’яти хвилин. Потім розрізати стейк на шматочки і подавати до столу разом з гострим соусом або гірчицею. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Свинячий шашлик в маринаді з бальзамічного оцту