Сугудай з скумбрії – малосольна риба

Малосольна риба за 20 хвилин за рецептом північних народів Росії.

Інгредієнти

Скумбрія — 500 г
Цибуля — 2 шт.
Сіль — 1 ст. л.
Цукор — 1 ст. л.
Перець чорний мелений — 1 ч. л.

Як приготувати Сугудай з скумбрії – малосольна риба

Малосольна скумбрія за 20 хвилин. Риба, замаринована в суміші солі, перцю і кропу чудово підійде до відварного картоплі. А ще це чудова закуска під пиво. Рибу для приготування краще взяти злегка розморожену. Так вона буде легко чиститися.

Покроковий рецепт

Скумбрію ретельно промити під струменем холодної води і обсушити.

Зробити косий зріз від плавця до зябер і хребту з двох сторін і відокремити голову. Відрізати хвіст.

Розрізати черевце, вийняти нутрощі. Прибрати чорну плівку і зрізати згустки крові. З нижньої частини черевця зрізати плавець. Зверху розрізати вздовж хребта і теж вирізати плавець.

Видалити всі кістки.

Нарізати філе на маленькі шматочки завтовшки 1 див

Цибулю нарізати півкільцями.

Кріп нашаткувати.

Змішати сіль, цукор, перець.

Викласти в ємність шматочки риби, викласти до неї цибулю, кріп. Всипати суміш спецій.

Закрити ємність кришкою і інтенсивно струсити кілька разів, щоб все рівномірно перемішалося. Залишити при кімнатній температурі і через 20 хвилин її вже можна їсти.

Дивіться також:  Фаршировані яйця