Слабосолона оселедець з яблуком

Оселедець, вимочений в молоці, стає зовсім ніжною.

Інгредієнти

Молоко — 25 мл
Білий хліб — 50 г
Оселедець — 30 г + 100 г (філе слабосоленої оселедця)
Яблука — 1 зубчик
Цибуля червоний — 1/2 головки
Яйця курячі — 1 шт. (варене)
Лимонний сік — або яблучний оцет
Рослинне масло — 1 ч. л. + для смаження
Хліб — хліб грубого помелу
Насіння соняшнику — за смаком
Зелені яблука — 1 шт.

Як приготувати Слабосолона оселедець з яблуком

З яблук, найбільш підходящі – міцні зелені. Якщо вони занадто солодкі, обов’язково додайте лимонний сік або яблучний оцет для балансування смаку.

Покроковий рецепт

Вимочити хліб і оселедець в молоці (близько 2-х годин).

Зробити тартар: закинути в блендер філе оселедця (30 г), хліб, яблуко, цибуля, зварене круто яйце. Подрібнити досягнення до однорідної маси. Додати трохи соняшникової олії і лимонного соку (можна яблучного оцту).

Хліб грубого помелу нарізати, обсмажити з обох боків на олії.

На тарілку викласти смажений хліб. Філе оселедця подавати на зеленому яблуці. Поруч поставити піалу з тартаром з оселедця і яблука, посипаний соняшниковим насінням.

Дивіться також:  Бутерброди з горбушею солоною