Слабосолона сьомга пряна

Сьомга, велика срібляста риба з родини лососевих, є однією з самих смачних і корисних риб.

Інгредієнти

Червона риба — 200 г (філе червоної риби)
Сіль — 1/2 ст. л.
Цукор — 1/2 ч. л.
Сік лимона — 1 ч. л.
Суміш перців — за смаком
Приправа — за смаком
Лавровий лист — за смаком
Перець горошок — за смаком

Як приготувати Слабосолона сьомга пряна

Солона сьомга має дуже ніжний смак. У магазині ви ніколи не знайдете таку солону рибку, як якщо приготуєте її вдома самі.

Я солю її за своїм рецептом. Спробуйте раз зробити солону рибу вдома самостійно – і впевнена, ви перейдете на цей спосіб приготування риби. Він досить простий.

Покроковий рецепт

Сіль, цукор і лимонний сік змішати разом.

Я дуже люблю приправи, тому сюди ж додаю суміш п’яти перців, мелений сухий імбир і базилік. Цією сумішшю змастити філе. Аромат чарівний!

Обклавши сьомгу лавровими листками і чорного перцю горошком ми отримаємо рибу ще пряне (на любителя). Рибу укласти в контейнер, закрити кришкою і в холодильник на добу. Можна прискорити процес засолювання риби, витримавши її кілька годин при кімнатній температурі. Потім відправити її в холодильник.

Щоб надати рибі насиченість у кольорі і «легку» корочку, треба її трохи «провітрити», відкривши кришку контейнера на 30 хвилин. Перед подачею сьомгу нарізати гострим ножем тонкими скибочками, прикрасити зеленню і лимоном. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Сугудай з скумбрії – малосольна риба