Солона скумбрія в домашніх умовах

Приготуйте страву заздалегідь, так як на просол потрібно приблизно добу.

Інгредієнти

Скумбрія — 2 великі тушки
Часнику — 2 зубчики
Ріпчаста цибуля — 3 штуки середніх
Оцет 9% — 3 ст. л.
Рослинне масло — 3 ст. л.
Лавровий Лист — 2 шт.
Суміш перців — 1 ч. л.
Запашний перець — 10 -15 шт.
Цукор — 1 ч. л.
Сіль — 1 -1,5 ст. л.

Як приготувати Солона скумбрія в домашніх умовах

Що потрібно для приготування в домашніх умовах маринованої скумбрії ? Бажання і гарний настрій! Рецепт, за яким я, пропонуючи замаринувати рибу, перевірений роками і не підвів жодного разу. Це класика, база так називають самі основні рецептури страв. Купувати на ринку чи в супермаркеті, готову скумбрію, Ви вже не будете ніколи, це економно і вигідно, а в її якості і смаку не виникне жодних сумнівів.

Покроковий рецепт

Для засолу двох великих риб, візьмемо:

Почнемо з підготовки риби, якщо вона заморожена, то можна не чекати поки вона відтане, відразу відріжемо голову і плавники, видалимо тельбух, краще через голову не розрізаючи черевце, так шматочки будуть красивіше. Промиємо, наріжемо тушку на не дуже тонкі кружальца. Це був самий трудомісткий процес.

Часник і цибуля почистимо і наріжемо, часник на тонкі пластини, а цибулю кільцями або півкільцями, намагайтеся нарізати однаково тонко.

З’єднаємо спеції з рослинним маслом сіллю, оцтом і цукром. Розсіл готовий. Спочатку Вам здасться, що його не достатньо.

Складіть по черзі всі щільно, в скляну банку або як я, в каструлю, залийте заправкою і накрийте кришкою, риба пустить сік, будьте до цього готові.

Залиште на ніч в холодильнику, а на завтрашній ранок ідеальна, сама смачна і соковита скумбрія буде готова.

Дивіться також:  Хрусткі рибні котлети з кальмарами

Відваріть картоплю в шкірці або пюрешку, обід готовий.