Ароматний рибний бульйон з прянощами і білим вином

Добре приготований рибний бульйон може стати чудовою основою для будь-яких рідких страв.

Інгредієнти

черешок селери — одна штука
риб’ячі голови і плавники — 1,4 кг
зірочка бадьяна — одна штука
відфільтрована вода — 3 л
сушена подрібнена петрушка — половина ч. ложки
фіолетовий цибулю салатний не дуже великий — одна штука
лавровий лист — 2 шт.
біле сухе вино — 250 мл
подрібнений чебрець сушений — половина ч. ложки
подрібнена цедра лимона — половина ч. ложки
перець духмяний горошком — чотири штуки

Як приготувати Ароматний рибний бульйон з прянощами і білим вином

Для приготування рибного бульйону використовуйте решту непотрібну тушку лосося. З голови, хвости і плавців виходить самий смачний рибний бульйон. Бульйон може служити основою будь-якого першого страви, його можна додавати в різотто або тушкувати на ньому крупи та овочі.

Покроковий рецепт

Крупно порубати черешкова селера, потім нашаткувати тоненькими півкільцями очищену цибулину, після цього необхідно промити риб’ячі плавники і голови.

Підготувати велику каструлю, викласти в неї голови з плавниками, додати нарізані овочі влити необхідну кількість відфільтрованої води.

Поставити посуд на помірний вогонь і варити хвилин двадцять інгредієнти під кришкою.

Додати в каструлю всі інші інгредієнти, продовжити процес варіння ще п’ятнадцять хвилин. Потім процідити приготований рибний бульйон, остудити його повністю і використовувати за своїм розсудом.

Якщо рибний бульйон з прянощами зварений був у великій кількості, то його можна просто заморозити і тримати в морозильній камері до того моменту, поки він не знадобиться.

Дивіться також:  Салат Мімоза з сардини з вершковим маслом і плавленим сиром