Добре приготований рибний бульйон може стати чудовою основою для будь-яких рідких страв.
Інгредієнти
черешок селери — одна штука | |
риб’ячі голови і плавники — 1,4 кг | |
зірочка бадьяна — одна штука | |
відфільтрована вода — 3 л | |
сушена подрібнена петрушка — половина ч. ложки | |
фіолетовий цибулю салатний не дуже великий — одна штука | |
лавровий лист — 2 шт. | |
біле сухе вино — 250 мл | |
подрібнений чебрець сушений — половина ч. ложки | |
подрібнена цедра лимона — половина ч. ложки | |
перець духмяний горошком — чотири штуки |
Для приготування рибного бульйону використовуйте решту непотрібну тушку лосося. З голови, хвости і плавців виходить самий смачний рибний бульйон. Бульйон може служити основою будь-якого першого страви, його можна додавати в різотто або тушкувати на ньому крупи та овочі.
Покроковий рецепт
Крупно порубати черешкова селера, потім нашаткувати тоненькими півкільцями очищену цибулину, після цього необхідно промити риб’ячі плавники і голови.
Підготувати велику каструлю, викласти в неї голови з плавниками, додати нарізані овочі влити необхідну кількість відфільтрованої води.
Поставити посуд на помірний вогонь і варити хвилин двадцять інгредієнти під кришкою.
Додати в каструлю всі інші інгредієнти, продовжити процес варіння ще п’ятнадцять хвилин. Потім процідити приготований рибний бульйон, остудити його повністю і використовувати за своїм розсудом.
Якщо рибний бульйон з прянощами зварений був у великій кількості, то його можна просто заморозити і тримати в морозильній камері до того моменту, поки він не знадобиться.