Сьомга слабосолона

Рибу я завжди намагаюся маринувати будинку і дуже давно її не купую в магазинах. Це і дешевше, і смачніше. А засолити її дуже просто…

Інгредієнти

Червона риба — 200 г філе
Сіль — 1/2 ст. л.
Рослинне масло — 1 ч. л. (без запаху)

Як приготувати Сьомга слабосолона

Свіжа сьомга корисна і підходить для багатьох рибних страв. І я її мариную і для нарізки на святковий стіл, і для салатів.

Це мій другий варіант маринування сьомги.
На засолку сьомги або форелі в домашніх умовах піде 10 хвилин і один день.

Покроковий рецепт

Рибу натерти крупною сіллю.

Покласти в пакет. Додати масло.

Закрити пакет і трохи розтерти рибу, щоб масло її обгорнула з усіх боків. Прибрати в холодильник на добу. Якщо вам треба прискорити процес засолювання риби, просто витримайте її кілька годин при кімнатній температурі, а потім відправляйте в холодильник.

При подачі слабосолону сьомгу нарізати тонкими скибочками, прикрасити зеленню і лимоном.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Крабові тарталетки