Риба смажена з кальмарами під білим рибним соусом з лимоном

Смачна смажена риба під рибним соусом не залишить байдужим навіть справжнього гурмана.

Інгредієнти

Риба — 1 шт. сібас (морський вовк)
Кальмари — 100 г
Часник — 1-2 зубчики
Прованські трави — 1 ч. л.
Оливкова олія — 25 г
Вершкове масло — 25 г
Рибний бульйон — 50 мл
Борошно — 25 г
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Лавровий лист — кілька листя
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Чорний перець горошок — 3-5 шт.
Лимон — 1 шт.

Як приготувати Риба смажена з кальмарами під білим рибним соусом з лимоном

Білий рибний соус чудово поєднується з овочами, грибами, рибою. За бажанням його можна урізноманітнити смак солоними огірками, натертими на дрібній тертці, мускатним горіхом або додавши яєчний жовток.
Інгредієнти розраховані на 1 порцію.

Покроковий рецепт

Масло вершкове розтопити на сковороді.

Висипати борошно, пасерувати на невеликому вогні до золотистого кольору, безперервно помішуючи.

Додати рибного бульйону, перемішати.

Додати обсмажені до золотистого кольору цибулю.

Вичавити сік з половинки лимона. (Шкірку не викидати, надалі половинка лимона послужить нам «чашею» для подачі соусу.)

Посолити, поперчити, додати перець горошок, лавровий лист і лимонний сік половинки лимона, перемішати. Дати закипіти, зняти з вогню.

Сібас почистити, випатрати. Полити його лимонним соком, посолити. Зробити гострим ножем надрізи. Смажити риба а оливковій олії до золотистого кольору з обох сторін.

Часник почистити, дрібно порубати, обсмажити на олії. Кальмар відварити, нарізати кільцями, додати до часнику, обсмажувати 3-5 хвилин.

На блюдо викласти смажену рибу, поруч викласти смажені з часником кальмари. Подавати смажену рибу з білим соусом «лимонної чаші». Приємного апетиту!

Дивіться також:  Соковита смажена риба в клярі