Котлети рибні по-японськи

Час приготування: 1 година

Котлети з риби сподобаються своїм цікавим смаком. Їх можна приготувати до вечері, так як вони легко засвоюються.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
рибне філе — 600 г
яйця курячі — 2 шт.
борошно — 2-4 столові ложки
вино — 1 столова ложка
соєвий соус — 2 столові ложки
масло рослинне — 2 столові ложки
цукор — щіпка
перець з сіллю — за смаком

Як приготувати Котлети рибні по-японськи

Я не часто готую рибні котлети, але ці котлети мені дуже подобаються, тому що виходять одночасно соковитими і хрусткими. Дітки теж люблять таке блюдо, як скоринка в сухариках — це дуже смачно!

Покроковий рецепт

1

1. Спочатку пропускають через м’ясорубку рибне філе (можна використовувати будь-філе). Курячі жовтки відокремити від білків. Жовтки ретельно змішують з фаршем.

2

2. Додають трохи вина (вино в даному рецепті краще використовувати десертне) і просіяного борошна, перемішують.

3

3. Яєчні білки окремо збивають з дрібкою цукру. Збиті білки роблять котлети більш легкими. Відправляють білки в рибний фарш. Вливають соєвий соус, перемішують. Якщо фарш виходить рідкуватим, допускається додати ще трохи борошна. За смаком додають сіль і мелений перчик.

4

4. З рибного фаршу формують котлети і обвалюють у панірувальних сухарях. Сковорода повинна бути розпечена, з маслом. Смажать з двох боків до утворення золотої скоринки. Кришкою при смаженні не накривати, так котлетки залишаться хрусткими.

5

5. Готові котлети з риби подають на стіл. Як гарнір чудово підійде рис. В якості легкого гарніру можна подати овочевий салат.

Дивіться також:  Глазурований молода картопля з кунжутом