Суп пюре з гарбуза з курятиною

Це блюдо дивно само по собі. Навіть без курятини воно не втрачає своєї оригінальності, по повній зберігає свій смак і всі свої корисні властивості.

Інгредієнти

філе курятини або філе — 200 гр
цибулинних головок — пара штук
морква — 1 середнього розміру
картоплини — три середні
гарбузової м’якоті — 0,5 кг
сушений базилік — за смаком
інші прянощі — на власний розсуд
грінки — порційно
сир — порційно

Як приготувати Суп пюре з гарбуза з курятиною

Це блюдо дивно само по собі. Навіть без курятини воно не втрачає своєї оригінальності, по повній зберігає свій смак і всі свої корисні властивості. Але курка дає додаткові поживні речовини і білки.

Воно настільки смачне, що хочеться лізти в каструлю з ложкою кожні п’ять хвилин. Воно настільки запам’ятовується, що його хочеться готувати і їсти кожен день. Його можна подавати на стіл і в будні, і в свята.

Тому не варто проходити повз цього рецепта, а піти в магазин за курятиною і гарбузом і приготувати на вечерю цей шедевр кулінарії! Воно того дійсно варте.

Час приготування – півтори години.
Мінімальна кількість готуються порцій – 4.

Покроковий рецепт

1. Для початку необхідно підготувати необхідні продукти і кухонні приналежності для готування. В першу чергу слід зайнятися обробкою курятини. Для цього береться філе або грудка. М’ясо потрібно ретельно промити, зрізати можливі жили і плівки. Потім покласти її в підсолену киплячу воду і відварити до готовності. Вогонь зменшити до середнього.

2. Зменшення вогню зробити приблизно за третину години. Після цього треба приступити до обробки й готування необхідних овочів. Це стосується картоплі та гарбузової м’якоті, що до цього порубали на невеликі кубики.

Дивіться також:  Ліниві пельмені

3. В окрему сковороду налити соняшникову олію. Як тільки вона нагріється, додати до них цибулю і моркву. Обсмажити їх до появи золотистої скоринки. Після чого їх слід протушкувати під закритою кришкою протягом чверті години.

4. Додати засмажку в каструлю з бульйоном і овочами. Додати сіль при необхідності і прянощі за власним розсудом. Довести до кипіння і тільки потім зменшити вогонь з середнього до невеликого. Протримати в такому стані на третину години.

5. В кінці всіх приготувань додати базилік за бажанням. Зловживати ним не варто, оскільки він може дуже сильно зіпсувати смак і аромат.

6. Як тільки овочі розм’якшаться до такого стану, що їх можна проткнути виделкою, вимкнути плиту, зняти каструлю. Охолодити до кімнатної температури. Включити блендер і розмолоти вміст до пюреобразного стану. В самому кінці додати маленькі шматочки курки, порізані до цього. Потрібно пам’ятати про те, що суп-пюре необхідно спробувати на сіль і додати її в разі необхідності.

7. Остиглий шедевр перших страв можна починати їсти. Залишилося тільки налити його в супницю, підготувати сухарі або гренку. Відмінно буде виглядати свіжа зелень і шматочки сиру… Просто пальчики оближеш!