Суп-пюре з печериць з картоплею

Ніжний, тонкий смак грибів, ніжна консистенція. Суп-пюре з печериць — вишуканий обід за півгодини.

Інгредієнти

Печериці свіжі — 250 г
Картопля — 2 шт.
Цибуля — 1 шт.
Вершки — 300 мл
Лавровий лист — 1 шт.
Сіль — за смаком
Рослинна олія — 2 ст. л.

Як приготувати Суп-пюре з печериць з картоплею

Якщо є можливість, то замість печериць краще взяти білі гриби, тоді цей суп вийде ще смачніше і насиченішим. Гриби краще брати максимально свіжі, а заморожені або консервовані для супу краще не використовувати. Щоб отримати на 100 % ресторанну страву, потрібно підготувати до подання грінки пшеничні.

Покроковий рецепт

Відварити картоплю. Для аромату додати лавровий лист.

Обсмажити цибулю до золотистого кольору на рослинній олії. Замість рослинного масла можна використовувати вершкове, воно додасть супу ще більше ніжного вершкового післясмаку, але потрібно стежити, щоб масло не почало горіти (чорніє по краях).

Печериці помити і порізати великими шматочками (можна кожен гриб поділити на 4 частини). Додати до цибулі і смажити до повного випаровування води з грибів (це дуже важливо!).

У ємність скласти разом картопля і шампіньйони з цибулею. Заглибним блендером подрібнити до стану пюре.


Додати вершки, сіль, ще раз збити блендером. Після цього злегка підігріти, але не потрібно, щоб суп закипів, так як вершки можуть згорнутися.

Дивіться також:  Сирний крем-суп з мідій з сухариками