Картопляний крем-суп

Час приготування: 1 год 30 хв.

Крем-суп – комфортна їжа для нашого шлунка

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Окіст — 1 шт.
Картопля — 8 шт.
Морква — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Молоко — 1,5 склянки
Хліб — 4 скибки
Борошно — 1 ст. л.
Вершкове масло — 50 гр
Сіль — 0,5 ст. л.
Запашний перець — 3 шт.
Гвоздика — 3 шт.
Каррі — 0,5 ч. л.
Мускатний горіх — 0,5 ч. л.

Як приготувати Картопляний крем-суп

Картопляний крем-суп на курячому бульйоні виходить більш ситний і насичений, але і його вегетаріанський варіант не менш смачний, особливо якщо доповнити його каррі і мускатним горіхом. Замість молока в рецепті можна використовувати вершки або сметану.

Покроковий рецепт

1

Для початку ставимо варити окіст. Перший бульйон обов’язково зливаємо, як тільки закипить вода, бруд і зайвий жир нам ні до чого.

2

І поки другий бульйон закипає, на суху розігріту сковороду кладемо цибулю, розрізану навпіл і злегка обсмажуємо його.

3

Очищаємо картоплю і моркву, нарізаємо невеликими кубиками. Картопля добре промиваємо холодною водою.

4

Як тільки вода закипить, кладемо в бульйон обсмажену цибулю, пару лаврових листів (які потім потрібно буде дістати), по три штуки гвоздики й запашного перцю, пів столової ложки солі. Накриваємо кришкою і варимо стегенце до готовності. Слід його добре розварити, щоб м’ясо легко відходило від кістки.

5


Готовий окіст дістаємо і остуджуємо. З бульйону дістаємо лавровий лист і спеції. Відправляємо в каструлю картоплю з морквою. Додаємо пів чайної ложки каррі і стільки ж мускатного горіха. М’ясо обробляємо і кладемо назад в бульйон. Варимо овочі до готовності і навіть трохи довше.

6


В цей час підготуємо сухарики до нашого крем-супу. Для цього чотири шматка білого хліба нарізаємо на невеликі квадрати і підсушуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору. В кінці можна додати ароматних трав і мускатного горіха.

7



Коли картопля з морквою зварилися, знімаємо каструлю з плити і пробиваємо суп заглибним блендером до однорідної маси. Вливаємо півтори склянки свіжого молока, яке можна замінити вершками або сметаною. Ще раз все перемішуємо і ставимо на плиту, довести до кипіння.

8

В цей час на розігріту сковороду насипати столову ложку борошна, підігріваємо її і додаємо вершкове масло. Перемішуємо і додаємо в суп, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок. Доводимо до кипіння.

9

Готово! Наливаємо в тарілки, посипаємо свіжою зеленню і сухариками. За бажанням можна додати тертий сир або рубаний часник. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Свиняча печінка в молоці