Свинина, тушкована з картоплею і огірками

Свинина дуже добре поєднується з багатьма інгредієнтами, в тому числі – і з картоплею. Пропонуємо вам загасити свинину з картоплею, доповнивши інгредієнти маринованими подрібненими огірочками.

Інгредієнти

Свинина — 350 гр
Морква — 1 штука
Цибуля ріпчаста — 1 штука
Огірок маринований — 1 штука
Масло рослинне — 40 мл
Картопля — 5 штук
Зелень — за смаком
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком

Як приготувати Свинина, тушкована з картоплею і огірками

Блюдо, яке готується з м’якоті свинини з картоплею, овочами і солоними огірочками можна запропонувати до обідньої трапези. Виходить воно ситним і апетитним, за смаком нагадує азу. Гаситься м’ясо з картоплею буде в глибокій сковороді, але можна використовувати і сотейник, і підходящу каструлю. Овочі в даному страву представлені морквою і цибулею. Кулінарні подробиці приготування тушкованої свинини з картоплею і маринованими огірочками описані в нижчеподаному рецепті.

Покроковий рецепт

Промиваємо під проточною водою м’якоть свинини, обсушуємо її швидко паперовим рушником, а потім перекладаємо на обробну дошку. Нарізаємо свинину у формі невеликих за розміром шматочків. На сковороду вливаємо для розігріву рослинне масло, а потім перекладаємо в посуд м’ясні шматочки. Підсмажуємо свинину 5-7 хвилин, періодично перевертаючи.

Поки підсмажуються свинячі шматочки, підготуємо овочі. Чистимо моркву і ріпчасту цибулю. Подрібнити овочі зручним способом: можна морквину натерти або нарізати соломкою, а цибулю нашаткувати шматочками. Овочеву нарізку перекладаємо на сковороду до підсмажених шматочків свинини. Зменшуємо вогонь трохи, продовжуємо тушкувати інгредієнти.

Очищаємо картопляні бульби, подрібнюємо їх у формі брусків.

Картоплю перекладаємо на сковороду.

Додаємо до інгредієнтів на сковороду спеції на ваш смак (у даному рецепті крім солі використана мелена паприка).

Заливаємо картоплю зі свининою та овочами кип’яченою водою наполовину.

Дивіться також:  Тефтелі з рисом, з свино-яловичого фаршу для діток

Нарізаємо дрібними кубиками мариновані огірочки, додаємо їх на сковороду. Тушкуємо м’ясо з картоплею і маринованими огірочками близько 35 хвилин. Готовність визначаємо за картопляним брусочками.

В кінці гасіння додаємо до інгредієнтів подрібнений свіжий кріп. Використовувати можна і заморожену зелень, і сушену.

Смачна тушкована свинина з картоплею готова! Приємного апетиту!