Свинина з грибами в хлібному горщику

Інгредієнти

Свинина — 300 г (м’якоть без жиру)
Рослинне масло — для смаження
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Гриби — 300 г (королівські печериці)
Тісто листкове бездріжджове — 2 пласта (400 г)
Вершки — 150 мл
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Спеції — за бажанням
Цибулю зелений — 3-4 пера
Сир твердий — 30 г

Як приготувати Свинина з грибами в хлібному горщику

Незвичайна подача до столу гарячого в «хлібній» горщику.
Вміст горщика можна змінити, залежно від власних уподобань.
М’ясо з грибами їсти, вприкуску з хлібної «тарілкою» :).
Інгредієнти розраховано на 2 порції.

Покроковий рецепт

М’ясо нарізати кубиками, обсмажити на олії з травами до золотистого кольору. Додати трохи води і тушкувати хвилин 15 до випарювання рідини.

Цибулю почистити, дрібно нарізати, пасерувати.

Поки смажиться цибуля, дрібно нарізати гриби.

До цибулі додати гриби, смажити 7-10 хвилин, періодично перемішуючи. Вимкнути, відкласти в сторону.

Листкове бездріжджове тісто розкачати квадратом. Тестом обліпити форму (я використовувала залізну банку, яку ставила на каструльку), запікати в духовці 15 хвилин при температурі 180 С.

Гриби з цибулею перекласти в чашу блендера, подрібнити. Додати вершки, сіль, перемішати, спробувати, повинно вийти смакота.

У готову хлібну «тарілку» викласти м’ясо. М’ясо залити вершково-грибний сумішшю. Поставити запікатися в духовку на 5 хвилин (можна в мікрохвильовку).

Подавати до столу присипавши рубаним зеленим луком і тертим сиром. Приємного апетиту!

Подавати до столу присипавши рубаним зеленим луком і тертим сиром. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тушкована курка у власному соку в банку