Ціла форель запечена в духовці

Ніжна рибка в сметанною шубці….

Інгредієнти

Форель — 1,5 кг
Ріпчаста цибуля — 2 головки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Лимон — 1 шт.
Вершкове масло — 60-80 гр.
Сметана — 100 г

Як приготувати Ціла форель запечена в духовці

Ніжна рибка в сметанною шубці….Риба запікається цілком і у фользі. Таке блюдо, якщо красиво оформити, можна подати до святкового столу

Покроковий рецепт

Цибулю почистити, нарізати кільцями. Лимон вимити і теж порізати кільцями.

Рибу почистити, випатрати, видалити плавники і зябра. Ретельно вимити.

Рибку посолити всередині і зовні. Всередину покласти лимон. Ще я додала шматочки вершкового масла, щоб рибка не вийшла сухою.

Зовні всю рибу обмазати рясно сметаною. Посипати перцем. Укласти її на фольгу.

Зверху на рибу викласти цибульні кільця.

Загорнути форель фольгою. Запікати рибу у фользі, в розігрітій до 180 С духовці (1,5 кг запікати близько 1 години).

В кінці готування фольгу з риби зверху зняти – дати рибці зарум’янитися.

Прикрасити на свій розсуд запечену рибу , в моєму випадку це лимон, маслини. Насолоджуйтесь!

Дивіться також:  Тости з філе матіаса і цибулею