Цитрусовий салат з фенхелем

Фенхель досить часто застосовується для приготування салатів, причому, не тільки овочевих, але і фруктових, а використовувати його можна в поєднанні з соковитими апельсинами.

Інгредієнти

червоний салатний цибуля великий — одна головка
соковиті великі апельсини — дві штуки
корінь фенхелю — 1 невеликий
солоні каперси — 2 столові ложки
листя молодої петрушки — трохи
рукола — кілька листя
Для заправки салату:
мелений чорний перець — за смаком
ароматне масло оливкове — за смаком
апельсиновий сік свіжовичавлений — три ст. ложки
дрібна сіль кам’яна — за смаком

Як приготувати Цитрусовий салат з фенхелем

Фенхель досить часто застосовується для приготування салатів, причому, не тільки овочевих, але і фруктових, а використовувати його можна в поєднанні з соковитими апельсинами.

Покроковий рецепт

Почистити червоний цибулю, викласти його в піалу, влити холодну воду і залишити хвилин на п’ять, потім нарізати цей овоч кубиками або полуколечками.

З двох апельсинів зрізати шкірку, саму м’якоть нарізати кільцями, видалити кісточки.

Промити фенхель, відокремити корінь від листя. Коріння нарізати тонкими скибочками або соломкою (можна натерти на крупній тертці).

Зелень петрушки порвати на дрібні шматочки.

Перекласти в невеликій салатник фенхель, апельсини, салатний цибуля, листя петрушки, руколи і каперси, слив з них воду.

Змішати всі інгредієнти для заправки. Заправити салат приготовленою сумішшю, перемішати. Подавати відразу ж до столу.

Дивіться також:  Овочевий салат Олівє пісний