Листковий салат з солоними огірками

Пропонований рецепт листкового салату, до складу якого входять солоні огірочки, можна сміливо називати і смачним, і бюджетним одночасно. Таке салатне блюдо – чудовий спосіб урізноманітнити будь-меню. На озброєння рецепт можуть взяти як досвідчені господині, так і тільки дебютують на кухонному олімпі.

Інгредієнти

Картопля — 2 штуки
Солоний огірок — 2 штуки
Морква — 1 штука велика
Яйця курячі — 2 штуки
Майонез — 100 г
Кукурудза консервована — 3 столові ложки
Сіль — 2 щіпки
Кріп — 1 гілочка

Як приготувати Листковий салат з солоними огірками

У складі пропонованого листкового салату, смакової тон якому задають солоні огірочки, є й інші овочі. Це – морквина і картопляні бульби. Для нашого страви вони повинні бути у відвареному вигляді. Краще заздалегідь відварити їх (до речі, варити промитий картоплю і моркву треба в «мундирі», воду приправити сіллю). Готовність овочів перевірити виделкою, потім поставити варені коренеплоди під холодну воду. Такий процес дозволить надалі очистити інгредієнти від шкірки без проблем. Відварити для пропонованого листкового салату потрібно і курячі яйця. Що стосується солоних огірків, то їх цілком можна замінити і корнішонами, на смак салату це ніяк не вплине. Для прикраси готового салату з огірками використовується консервована кукурудза. Її відсутність на момент готування цілком компенсує зелений горошок або оливки без кісточок. Коли всі інгредієнти для страви будуть підготовлені, можна починати формування салату. Такий салат зручно робити в креманках або ж використовувати спеціальне кулінарне кільце. Саме другий варіант і взятий для готування листкового салату. Так салат виглядає при подачі набагато «цікавіше», і апетитніше. Для подрібнення інгредієнтів потрібно терка, обробна дошка і ножик. Про те, в якому порядку викладати шари салату, розповідається нижче.

Дивіться також:  Теплий салат з індички з кукурудзою і кабачками

Покроковий рецепт

Очищену картоплю натираємо, викладаємо перший шар. Картопляний шар змащуємо невеликою кількістю майонезу.

Далі йде шар з подрібнених солоних огірків (або корнішонів). Огірковий шар змащувати не потрібно, оскільки він і так досить соковитий.

Знову озброюємося теркою і подрібнюємо відварну моркву. На викладаємо огірки морквяний шар.

Шар з морквини рясно змащуємо майонезом.

Очищаємо курячі яйця. Натираємо їх. Кладемо на змащений морквяний шар ряд з подрібнених яєць.

Також змащуємо викладений шар майонезом.

Прикрашаємо салат зернами консервованої кукурудзи.

В ув’язненні ще прикрашаємо салат з огірками гілочкою свіжої зелені (це за бажанням). Акуратно піднімаємо кулінарне кільце, салат готовий. Рекомендується листковий салат поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин для того, щоб він добре просочився. Приємного апетиту!