Цукати з гарбуза і апельсина

Хочете заряджатися користю гарбуза весь рік?
Приготуйте з неї солодкі цукати.

Інгредієнти

Гарбуз — 1 кілограм
Апельсин — 2 штуки
Цукор — 300 грам
Вода — 0,3 літра

Як приготувати Цукати з гарбуза і апельсина

Гарбуз містить велику кількість мікро — і макроелементи, заліза, вітамінів, зокрема вітаміну А, якого в гарбузі у 4 рази більше, ніж в яловичині. Вона сприяє виведенню зайвої рідини з організму, прискорює обмін речовин, завдяки чому, не дає утворюватися в організмі зайвому жиру. Гарбуз є дієтичним продуктом, в сирому вигляді вона містить лише 22 ккал, а в готовому – 24 ккал.

Покроковий рецепт


Гарбуз чистимо від шкірки, видаляємо насіння, ріжемо на кубики розміром 2х2 сантиметри, складаємо в каструлю. Апельсин разом зі шкіркою, ріжемо на кружечки товщиною півсантиметра, кожен гурток ріжемо на чотири частини, складаємо до гарбузі.
Засипаємо цукром.

Заливаємо водою так, щоб трохи приховало вміст каструлі, багато наливати не потрібно.

Доводимо до кипіння. Кип’ятимо 2-3 хвилини.

Знімаємо з плити, залишаємо на 2-3 години.

Потім, знову кип’ятимо і наполягаємо, так кілька разів, поки гарбуз не стане прозорою.

Кладемо в друшляк, даємо стекти зайвої рідини.


На деко вистилаємо пергаментний папір, викладаємо на неї майбутні цукати, прибираємо в духовку, розігріту до 70 градусів, приблизно на 2 години. Дверцята духовки залишаємо прочиненими, якщо є можливість, включаємо в духовці вентилятор.

Готові цукати зовні сухуваті, а всередині вони залишаються досить еластичними.
Перед подачею їх можна присипати цукровою пудрою.

Ось вам і полівітамінний комплекс на зиму готовий, їжте на здоров’я!

Дивіться також:  Яблука в карамелі. Пісний десерт