Цукрові млинці з полуницею

Час приготування: 25 хвилин

Млинцеве тісто з цукром і гарячим молоком.

Інгредієнти

Кількість порцій: 15
молоко — 500 мл
яйця курячі — 3 шт
цукор — 250 гр
соняшникова олія — 100 мл
борошно — 3 склянки
сода — 1 ч. л.
оцет — 1 ст. л.

Як приготувати Цукрові млинці з полуницею

Хрусткі, тоненькі і ажурні млинці стануть улюбленим десертом ваших гостей. У поєднанні зі свіжими ягодами перетворять просте чаювання в свято. І готуються вони елементарно!!!

Покроковий рецепт

1


Для приготування млинців нам знадобляться молоко, яйця, цукор, соняшникова олія, сода, оцет. У глибоку миску розбиваємо 3 курячих яйця, до них додаємо весь цукор. Збиваємо суміш до зникнення цукрових крупинок.

2



У цю суміш потрібно додати харчову соду, яку обов’язково гасимо оцтом. І відразу ж вливаємо гаряче молоко, постійно вимішуючи тісто. Молоко не повинно бути доведене до кипіння, але палець в ньому не втримаєш. До суміші потрібно додати соняшникову олію і ще раз все перемішати.

3



Ще гаряче тісто потрібно додати всю муку відразу. Тісто вийде схожим на густу сметану. Для потрібної консистенції додаємо молоко , вже холодне, приблизно пів склянки. Перемішуємо. Обов’язково даємо тісту відпочити і настоятися.

4




Млинцеву сковороду змащуємо невеликою колличествомм олії, розігріваємо і наливаемм , розподіляючи його по всій сковороді. Випікаємо млинці по 1 хв з кожної сторони. Важливо враховувати, що тісто солодке і швидко рум’яниться, тому процес смаження контролюємо обов’язково. Складаємо отримані млинці стопкою.

5

Для краси та оригінальності подачі звертаємо кожен млинець в трубочку і розрізаємо його навпіл, ставлячи ніж за диоганали. Прикрашаємо свіжими ягодами полуниці і посипаємо цукровою пудрою. При бажанні кожну трубочку можна наповнити білковим кремом.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Дивіться також:  Кучеряве печиво з джемом