Відварна окрошка з ковбасою і сметанно-гірчичною заправкою

Напевно, практично немає людини, у якої не потечуть слинки від згадки про окрошку. Є дуже багато рецептів приготування цієї страви і кожен знайде страву за своїм смаком.

Інгредієнти

вода — 2 л
варена ковбаса — 200 г
картопля сирої — 5-6 шт
яйце — 4 шт
огірок — 2 шт
сметана — 250 г
гірчиця (приправа з баночки) не суха — 1 ст л
зелень за бажанням — невеликий пучок
зелена цибуля — 3-5 шт.
оцет, лимонна кислота, лимонний сік — за смаком

Як приготувати Відварна окрошка з ковбасою і сметанно-гірчичною заправкою

Найбільш актуальна окрошка в літню спеку, так як це холодна страва. Але багато готують цей холодний суп круглий рік, часто подають як перше на святковий стіл у зимові та весняні свята. Якщо взимку ви не можете їсти окрошку в холодному вигляді, то можна злегка підігріти її до кімнатної температури.

Сьогодні ми приготуємо окрошку з ковбасою і заправимо сметанно-гірчичним соусом. Ще одна особливість цієї окрошки в тому, що вона буде на овочевому картопляному відварі. Як її приготувати? Зараз дізнаєтеся.

Покроковий рецепт

Для початку поставимо на вогонь варитися яйця, а так само каструлю з 2 літрами води, для закипання. Після закипання яйця потрібно проварити 10-15 хвилин. В цей час сиру картоплю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Коли вода закипіла, додаємо столову ложку солі і подрібнену картоплю , чекаємо повторного закипання і варимо до готовності овочів. Вимикаємо підігрів під яйцями і картопляним відваром. Яйця викладаємо в ємність з холодною водою (так вони будуть краще очищатися від шкірки). Основу під окрошку ми відставляємо до повного охолодження, можна поставити її в таз з холодною водою, обкласти льодом, що б швидше остудити.

Дивіться також:  Холодний буряковий суп з йогуртом і апельсином

Заготовка під окрошку повністю охолола, там вже є готовий відварну картоплю кубиками. Тепер потрібно сметану перемішати з гірчицею і викласти в картопляний відвар, що б вона там гарненько розчинилася.

Зварені і очищені яйця натираємо на крупній тертці і викладаємо в каструлю з картоплею і сметаною.

Ковбасу ріжемо дрібними кубиками, відправляємо до вже подрібненим продуктам у відвар.

Ароматні свіжі огірочки так само кришимо і кладемо в окрошку.

За бажанням подрібнюємо зелений лук, а так само кріп, петрушку і ставимо фінішний акорд у нашому блюді.
Можна додати оцет, лимонну кислоту, сік лимона, якщо любите з кислинкою. Таке яскраве, що пахне влітку і свіжістю страва не залишить байдужим нікого. Приємного апетиту.