Вівсяна каша з яблуками та медом

Час приготування: 10 хвилин

Смачний і корисний сніданок на швидку руку. Вівсяна каша на сніданок заряджає енергією на весь день.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Вівсянка — 1 стакан
Молоко — 2 склянки
Яблука — 1 штука
Мед — 1 столова ложка
Вершкове масло — 10 г

Як приготувати Вівсяна каша з яблуками та медом

Вівсяна каша зайняла гідне місце в меню сніданків у багатьох російських сімей. Ця каша має смак, який люблять дорослі і діти. У вівсянці міститься велика кількість вітамін: Е, А, РР, Н, вітаміни групи В, кальцій, цинк, магній, фосфор, калій, а також білки, жири й складні вуглеводи.

Каша вівсяна з молоком має приблизно 112 кал/100 гр продукту

Для приготування необхідно вибрати посуд з товстими стінками і не використовувати емальований, так як молоко в емальованому посуді часто прилипає до стінок. Для того щоб каша добре приготувалася, обполосніть ємність з холодною водою, після чого ставте на вогонь.

Знадобиться: молоко, вівсяна крупа, яблуко,мед, вершкове масло і гарний настрій.

Покроковий рецепт

1

Якщо хочете рідку кашу зготувати, то використовуйте більше молока і менше крупи. Для приготування густої каші досить 2 склянок молока і 1 склянки крупи.

2

Вливаєте молоко в ємність і всипаємо відразу вівсяну крупу. Готувати треба на повільному вогні,помішуючи ложкою, це виключить пригорання каші.

3

Нарізаємо яблуко на кубики чи можна натерти на тертці.

4

Як тільки вівсянка набухла, знімаємо кашу з вогню і перекладаємо в тарілку. Зверху посипаємо яблуком, додаємо мед і вершкове масло. За бажанням можна додати трохи цукру .

5

Каша готова. приємного апетиту і сонячного настрою!

Дивіться також:  Плов з куркою на сковороді