Житній хліб на кефірі

Швидко, мінімум витрат, смачно

Інгредієнти

Борошно житнє — 250
Борошно пшеничне — 250
Кефір — 220
Вода (тепла) — 150
Олія соняшникова — 2ст.л.
Цукор — 1ч.л.
Дріжджі сухі — 1,5 ч. л.
Сіль — 1,5 ч. л.

Як приготувати Житній хліб на кефірі

Чудовий хлібець для якого закваска і солод просто не потрібні!!!Пекла вже чотири рази і завжди чудовий результат!

Покроковий рецепт

1крок.
Готуємо всі інгредієнти
Борошно попередньо просіяти.

Крок 2.
Змішуємо швидкорозчинні дріжджі з водою, далі з’єднуємо житнє борошно з пшеничного, додаємо сіль, цукор, теплу воду з дріжджами, олія соняшникова, кефір. Вимішуємо, по консистенції виходить густе тісто.

Після того як тісто вымешано, викладаємо у форму змащену краплею олії і поміщаємо в духовку, выпекаемого при температурі 205градусов протягом 60 хв. Готовність перевіряйте гострої дерев’яною паличкою.

Після приготування, дістаємо наш хліб і укутування в рушник і даємо йому відпочити і охолонути. Після їмо.
Приємного апетиту.

Дивіться також:  Домашній хліб