Ароматна гречка з печерицями

Час приготування: 45 хвилин

Доступний набір продуктів, готувати легко і швидко.

Інгредієнти

Кількість порцій: 7
Гречка — 1 стакан
Печериці — 350 гр
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Морква — 1 шт
не обов’язково, можна і без неї
Часник — 1-2 зубчики
за смаком
Рослинне масло — трохи
для обсмажування
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Вода — 2 склянки

Як приготувати Ароматна гречка з печерицями

Коли думаєш, що ж приготувати на гарнір замість звичних макаронів або картоплі у всіх варіаціях, цей рецепт приходить на допомогу! Хоча такий варіант гречки легко може бути і самостійною стравою. Печериці можна замінити білими грибами, або будь-якими іншими на Ваш смак, гаманець і фантазію. Вегетаріанці оцінять цей рецепт! Так як страва готується просто і швидко, зіпсувати його практично неможливо, початківцям господаркам-кулінарам можна готувати без побоювань накосячілі!

Покроковий рецепт

1

Підготуємо продукти: миємо й чистимо овочі, промиваємо гречку.

2

Цибулю ріжемо дрібно, але якщо вам подобається смак смаженої цибулі, то можна і побільше. Часник подрібнюємо ножем.

3

Моркву тремо на дрібній тертці або ріжемо ножем на маленькі шматочки.

4


Гриби ріжемо досить дрібно, кубиками.

5

Починаємо обсмажувати на рослинній олії (краще оливкової) — першими будуть цибулю і часник.

6

Далі — морква. Перемішаємо.

7

Додамо гриби, перемішати і смажимо хвилин 5-7. Смачно і красиво, коли овочі трохи підрум’янені.

8

Додамо гречку і заллємо двома склянками води. Солимо, перчимо і за бажанням додаємо улюблені приправи.

9

Тушкуємо до готовності 15-20 хвилин на тихому вогні.

10

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Закуска з буряка, фарширована овочами і грибами