Невелика кислинка надає особливий смак пирога. Кількість цукру і ягід можна регулювати на свій розсуд.
Інгредієнти
Яйця — 4 штуки | |
Цукор — 1 склянка | |
Борошно — 1 склянка | |
Чорна смородина — 400 грам | |
Сода — 1 чайна ложка | |
Оцет — кілька крапель |
Існує безліч рецептів бісквіта, але в основі всіх – збиті з цукром яйця і борошно. Я пропоную урізноманітнити блюдо свіжими або замороженими ягодами. Тоді кожен раз пиріг буде виходити по-новому і не зможе набриднути, незважаючи на всю простоту приготування.
Покроковий рецепт
Гарненько збиваємо яйця з цукром до повного розчинення останнього. Це займе близько 10 хвилин.
Поступово вводимо муку. Робимо це акуратно, щоб уникнути появи грудочок.
Далі додаємо в тісто одну чайну ложку соди, гашеної оцтом. Після цього кладемо ягоди, якщо їх попередньо обсушити, то вони рівномірно розподіляться по всьому тесту. Але якщо покласти чорну смородину з невеликою кількістю соку, як це роблю я, то вона осяде на дно форми.
Заливаємо масу у форму, змащену вершковим маслом. Ставимо в попередньо розігріту духовку на півгодини при температурі 200 градусів.
Готовність перевіряється зубочисткою. Якщо ви зробили все правильно, то пиріг вийде досить пишний.
При перевертанні пиріг має зовсім інший вигляд. А коли відрізаєш шматочок, то він виглядає двошаровим. Знизу — солодкий бісквіт, а зверху — трохи кислуватий, але дуже соковитий, ягідний шар.