Бісквіт з чорною смородиною

Невелика кислинка надає особливий смак пирога. Кількість цукру і ягід можна регулювати на свій розсуд.

Інгредієнти

Яйця — 4 штуки
Цукор — 1 склянка
Борошно — 1 склянка
Чорна смородина — 400 грам
Сода — 1 чайна ложка
Оцет — кілька крапель

Як приготувати Бісквіт з чорною смородиною

Існує безліч рецептів бісквіта, але в основі всіх – збиті з цукром яйця і борошно. Я пропоную урізноманітнити блюдо свіжими або замороженими ягодами. Тоді кожен раз пиріг буде виходити по-новому і не зможе набриднути, незважаючи на всю простоту приготування.

Покроковий рецепт

Гарненько збиваємо яйця з цукром до повного розчинення останнього. Це займе близько 10 хвилин.

Поступово вводимо муку. Робимо це акуратно, щоб уникнути появи грудочок.


Далі додаємо в тісто одну чайну ложку соди, гашеної оцтом. Після цього кладемо ягоди, якщо їх попередньо обсушити, то вони рівномірно розподіляться по всьому тесту. Але якщо покласти чорну смородину з невеликою кількістю соку, як це роблю я, то вона осяде на дно форми.

Заливаємо масу у форму, змащену вершковим маслом. Ставимо в попередньо розігріту духовку на півгодини при температурі 200 градусів.

Готовність перевіряється зубочисткою. Якщо ви зробили все правильно, то пиріг вийде досить пишний.


При перевертанні пиріг має зовсім інший вигляд. А коли відрізаєш шматочок, то він виглядає двошаровим. Знизу — солодкий бісквіт, а зверху — трохи кислуватий, але дуже соковитий, ягідний шар.

Дивіться також:  Пісний пиріг з квашеною капустою і грибами