Дріжджовий пиріг ріжки Яблучні

Дріжджовий пиріг з штрейзеля «ріжки Яблучні» — це розбірної пиріг з німецької крихтою штрейзель. Пиріг виходить неймовірно смачним: м’який і ароматний всередині і хрусткою скоринкою зверху.

Інгредієнти

борошно для тіста — 500 гр
молоко — 250 мл
дріжджі свіжі — 20 гр
масло вершкове — 40 гр
масло рослинне — 30 гр
цукор — 70 гр
сіль — 0,5 ч. л.
яйце — 1 шт
Для крихти
вершкове масло — 120 гр
борошно — 150 гр
цукор — 200 гр
Начинка
яблука — 5 шт
вершкове масло — 30 гр
кориця — 1 ч. л.

Як приготувати Дріжджовий пиріг «ріжки Яблучні»

Для цього пирога ніж не потрібен, він знається на 16 частин, тобто можна пекти для великої компанії.

Покроковий рецепт

У глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти.

У теплому молоці розвести дріжджі, додаємо столову ложку цукру, сіль і столову ложку борошна. Перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб опара підійшла.

Опару виливаємо в миску з борошном і перемішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо, гавкотом йому трохи охолонути, додаємо його в тісто. Туди ж додаємо яйце. Замешиваемым тісто.

Тісто буде липким, його треба викласти на стіл, змащене рослинним маслом і добре вимісити руками, щоб воно отлипало від рук. Руки при цьому змащуємо рослинним маслом. Накриваємо його рушником, нехай воно підходить.

Робимо начинку: яблука чистимо від шкірки і серцевини, режим кубиками.

У сковороді розігріваємо олію і смажимо яблука. Додаємо корицю.

Смажимо приблизно 5 хвилин, щоб яблука стали м’якими, але не розвалилися.

Тепер робимо штрейзельную крихту: борошно, вершкове масло, порізане шматочками і цукор перетираємо руками, до утворення крихти. Ставимо її в холодильник.

Дивіться також:  Мясний пиріг з листкового тіста з фаршем індички

Тісто ділимо на 8 однакових шматка.

Одну частину тіста розкачуємо по діаметру вашої форми. Одну половину посипаємо сухарями.

Складаємо коло навпіл і зверху посипаємо сухарями.

На кути викладаємо начинку по 1 чайної ложки.

Скручуємо тісто від кінців в середину з двох сторін одночасно. Виходять 2 рогалика, які зустрічаються один з одним.

Форму змащуємо маслом, посипаємо манкою. Укладаємо наші 8 рогаликів у форму. Даємо йому постояти хвилин 30.

Збиваємо яйце і змащуємо пиріг.

Зверху посипаємо залишилася крихтою.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 45 хвилин. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою, проколюючи їй пиріг в різних місцях, якщо суха, то пиріг пропікся. Даємо йому трохи охолонути, виймаємо з форми, подаємо до столу. Приємного апетиту!