Бісквітний рулет

Повітряний і ніжний бісквітний рулет – завжди смачно до чаю! Рецепт з усіма секретами приготування бісквітного тіста.

Інгредієнти

Яйця курячі — 5 шт.
Борошно — 180 г
Цукор — 100 — 120 г
Розпушувач — 1 чайна ложка

Як приготувати Бісквітний рулет

Докладний рецепт бісквітного рулету наведено нижче, а поки я відкрию деякі секрети приготування цього чудового рулету.

-Необхідно розігріти Духовку заздалегідь. Випікати пиріг у вже повністю розігрітій духовці.
-Збиваючи білки з цукром використовуйте міксер. Спочатку додайте трохи цукру і збивайте на малій швидкості. Потім висипте весь цукор і збивайте все на максимальній швидкості до отримання пишної маси. В кінці можна додати щіпку лимонної кислоти або кілька крапель лимонного соку. Для досягнення кращого результату, можливо, вам допоможуть правила збивання білків.
-Борошно використовувати тільки просіяне, бажано вищого сорту. Додавати борошно частинами, так можна уникнути утворення грудочок. При замісі тесту з борошном, заважати все столовою ложкою акуратно, за годинниковою стрілкою, щоб тісто не опало.
-Лист обов’язково вистелити пекарської папером, потім легше буде бісквіт зняти.
-Печеться бісквіт при температурі 180 – 200 градусів дуже швидко, не проґавте!
-Ні в якому разі не відкривайте духовку (навіть на хвилинку!), інакше ваша випічка опаде. Тривожити що випікається бісквіт – пропаща справа для випічки.
-Згорнути в рулет бісквітний корж (ще без начинки) потрібно швидко, поки він не охолов.
Сподіваюся мої поради вам допоможуть досягти ідеальної випічки! Удачі!

Покроковий рецепт

5 курячих яєць розбити, відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти до стану светложелтой піни з половиною цукру за допомогою міксера.

В іншій великій чаші за допомогою міксера на великій швидкості збити в міцну піну (щоб ложка стояла) білки з половиною цукру. У мене час збивання займає 10 хвилин. (Чаша і лопатки повинні бути абсолютно чистими і сухими!)

Дивіться також:  Рубане солодке тісто-теорія

Жовтки перекласти до білків, акуратно і ніжно перемішати столовою ложкою (ні в якому разі не збивати білки осядуть, і тісто не підніметься).

Просіяне борошно вищого сорту змішати з 1 чайною ложкою розпушувача. Ввести частинами борошно в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб не утворилося грудочок. (Заважаємо, знову ж таки, ніжно і повільно, в одному напрямку, не стрясаючи тісто).

Деко вистелити пергаментним папером і вилити на нього тісто, розрівнюючи по всій поверхні столовою ложкою.

Перш ніж ставити бісквіт в духовку, розігрійте її до 180 градусів. Випікати бісквітне тісто на вже розігрітій! духовці 6-8 хвилин. Корж повинен ледь підрум’янитися. При торканні трохи липнути, але пружинити.

Гарячий бісквіт, тільки що з духовки, викласти на чисте кухонний рушник (як це зробити: накрити рушником деко і перевернути лист на рушник). Обережно зняти папір (якщо погано відходить – змастити папір вологим пензликом). Бісквіт накрити другим тоненьким рушником (щоб при згортанні він не злипнувся). Згорнути рулетом разом з прокладеними рушником. Дати повністю охолонути.

Далі згідно рецепту… розгорнути рулет, змастити підготовленої заздалегідь начинкою. Знову згорнути тісто
в рулет, дати просочитися.
Приємного апетиту!