Буряк маринована

Маринована буряк готується дуже просто, хоч і не швидко. Банки з бурякової заготівлею можна зберігати у звичайній коморі, при кімнатній температурі.

Інгредієнти

буряк — 3 кг
вода — 1 л
сіль — 1 ст. л.
цукор — 2 ст. л.
перець духмяний горошком — 10 штук
лавровий лист — 4 штуки
гвоздика — 5 штук
оцет 9% — 150 мл

Як приготувати Буряк маринована

Незамінна річ при відсутності льоху і при наявності великого врожаю буряків на дачі. Цей рецепт маринованої буряків дозволяє зберігати її у вигляді напівфабрикату, готового до подальшого використання в салатах типу вінегрет або оселедець під шубою, а так само в борщах і ботвиньях.

Покроковий рецепт


Буряк вимити і відварити до готовності. Охолодити.

Очистити шкірку.

Порізати буряк великими скибками (щоб пролазила в горлечко банки).

Наповнити 0,7 – 0,8 л вимиті з содою і простерилізовані скляні банки шматочками буряків.

Приготувати маринад: довести воду до кипіння, додати сіль, цукор, спеції і в останню чергу – 9% оцет.

Залити гарячим маринадом банки з буряком.

Накрити банки прокип’яченими кришками і поставити у велику каструлю з водою на стерилізацію протягом 15 хвилин (з моменту закипання).

Закатати банки металевими кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити на ніч, після чого прибрати на зберігання.

Дивіться також:  Персиковий солодкий бургер