Буряковий салат з апельсином і руколою

.

Інгредієнти

Буряк — 150 г
Апельсин — 150 г
Рукола — 30 г (або шпинат)
Цибуля червоний — .
Кедрові горішки — жменя
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Інгредієнти для заправки для салату:
Винний оцет — 1 ст. л.
Оливкова олія — 2 ст. л.
Гірчиця діжонська — 1 ч. л.
Сік апельсиновий — 2 ст. л. (можна зібрати поки разделываете апельсин)
Мед — 1 ч. л.

Як приготувати Буряковий салат з апельсином і руколою

Феєрія смаку та кольору! Поєднання досить таки незвичайне! Спробувала – смачно, до того ж і корисно! Прекрасно підійде під час посту. Якщо Ви не шанувальник рукколи, замініть її іншою травою. Мені більше сподобався салат зі шпинатом.

Покроковий рецепт

Буряк вимити, запекти (прямо в шкірці) до готовності (близько 1 години в залежності від розміру буряків) при температурі 200 С.

Остудити буряк, очистити від шкірки, нарізати тонкими кільцями.

З апельсина зрізати ножем шкірку, нарізати кільцями.

Всі інгредієнти для заправки змішати в невеликій мисці.

На плоску тарілку рядками по черзі викласти буряк і апельсини. Злегка присипати руколою. Додати півкільця червоного цибулі. Посолити. Полити заправкою для салату.

Присипати кедровими горішками. Поперчити.

Подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з эскариоля, латуку, зерен граната і фундука з цитрусовою заправкою