Чеський картопляний суп пюре в хлібі

Супи в «хлібній тарілці» надзвичайно славляться в Чехії. Причому юшка може бути абсолютно різною. У даному рецепті пропоную картопляний суп.

Інгредієнти

Хліб чорний — 2 шт. хлібці докторські (хліб грубого помелу)
Картопля — 3-4 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Вершкове масло — 50 г
Плавлений сир — 30 г
Цибуля зелена — 2 пера
Вода — 200 мл
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Базилік — жменя

Як приготувати Чеський картопляний суп пюре в хлібі

Супи в «хлібній тарілці» надзвичайно славляться в Чехії. Причому юшка може бути абсолютно різною. Основною умовою в приготуванні повинен бути хліб грубого помелу. Особливо він гарний, коли настоїться, і поїдати його прямо разом з «тарілкою» і це надзвичайно смачно! Наступного разу спробую зробити Чеський грибний суп у хлібі.

Покроковий рецепт

Відрізаємо верх хліба, так щоб стінки майбутнього горщика були однакової висоти.

Вичищаємо середину (я робила це за допомогою ложки для морозива, дуже зручно).

Відправляємо хлібці з кришками в духовку на 5-10 хвилин.

Цибулю нарізаємо (все одно якого розміру, оскільки всі будемо перемелювати) і обсмажуємо на сковороді з високими бортиками на вершковому маслі до золотистого кольору.

Чистимо і нарізаємо шматочками картоплю. Додаємо до цибулі. Злегка обсмажуємо

Наливаємо води і тушкуємо при закритій кришці до готовності картоплі.

Далі… всю суміш перелити в блендер, додаємо вершковий сир і пюрируем. Посолити, поперчити, додамо базилік. Спробуємо. При необхідності досолим.

Якщо вам суп здасться густим, просто додайте молока або бульйону до бажаної консистенції.

Суп наливаємо у «хлібний горщик» і присипаємо зеленою цибулею і перцем. Порада: Дайте супу в горщику трохи настоятися 5-10 хвилин (щоб стінки хліба трохи просочилися), якщо поспішаєте, докорити процес допоможе мікрохвильовка або духовка. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Суп з бобових з копченостями