Дав – індійський пряний суп-пюре

Дуже смачна і дуже корисна страва порадує всіх членів сім’ї.

Інгредієнти

Сочевиця — 1,5 склянки
Кокосове молоко — 200 мл
Помідори свіжі — 2 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 головка
Часник — 3 зубчики
Корінь імбиру — 30 гр.
Томатна паста — 3 столові ложки
Коріандр мелений — 1 столова ложка
Чорний кмин — 1 чайна ложка
Перець чилі мелений — 1 / 3 чайної ложки
Масло рослинне — 3 столові ложки
Сіль — за смаком

Як приготувати Дав – індійський пряний суп-пюре

Рецепт простий в приготуванні, не потребує великих фінансових і тимчасових витрат.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування дала.


Корінь імбиру натерти на крупній тертці, додати до нього рослинну олію, томатну пасту і всі спеції. Все добре перемішати.


Цибулю і часник дрібно порізати і обсмажити в сковороді з розігрітим рослинним маслом до злегка золотистого кольору.

Додати в сковороду приготовлену пасту.

Потім додати порізані помідори і добре перемішати. Протушкувати близько 5 хвилин.

Влити в сковороду кокосове молоко, додати сочевицю. Зменшити вогонь, Гасити під закритою кришкою близько 20 хвилин.


Блюдо готове. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Суп з нутом, кабачками і сардельками