Суп з яєчною локшиною та куркою

Легкий супчик без масла.

Інгредієнти

курячі стегенця — 2 шт.
картопля — 5 шт.
цибуля ріпчаста — 1 шт.
томати — 1 шт.
яєчна локшина — 200 гр.
спеції — за смаком

Як приготувати Суп з яєчною локшиною та куркою

Ситний і смачний суп на основі курячого бульйону. Прекрасно підійде для повноцінного обіду як для дорослих, так і для дітей від 1 року.

Покроковий рецепт

На самому початку потрібно зварити курячий бульйон. Для цього два стегенця промиваємо під проточною водою, видаляючи все зайве. Кладемо їх в холодну воду, доводимо до кипіння. Якщо стегенця куплені в супермаркеті, то я перший бульйон обов’язково зливаю повністю. Заливаю чисту воду і продовжую варити стегенця до готовності. Періодично знімаємо пінку, для того щоб бульйон був прозорим.




Поки вариться м’ясо, підготуємо овочі. Картоплю чистимо і нарізаємо невеликим кубиком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Помідори ріжемо невеликими брусочками. У киплячий бульйон додаємо нарізану картоплю, доводимо до кипіння. Важливо не забувати знімати пінку з поверхні супу. Картоплю в залежності від сорту вариться від 15 до 20 хв. В цей час додаємо кілька листочків лаврушки, томат і цибулю.


Наступним етапом стане додавання подрібненого м’яса. Стегенця вже охололи і можна відокремити м’ясо від кістки. Великі шматочки курки поділяємо на волокна руками або ріжемо ножем. Додаємо в суп.

Останнім кроком додаємо яєчну локшину. Коли я готую такий супчик для своїх дітей, локшину обов’язково подрібнюю, тому що вона досить довга. Даємо супу закипіти, посипаємо зеленню, додаємо улюблені спеції, вимикаємо плиту. Обов’язково потрібно накрити супчик кришкою і дати настоятися 10 хв. Так всі спеції розкриються і пропитают всі інгредієнти своїм ароматом.

Дивіться також:  Гарбузовий десертний крем-суп з кардамоном і корицею



Подаємо суп в глибокій піалі. Зверху кладемо кілька кубиків домашніх солоних сухариків.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!