Хачапурі по-мегрельські

Час приготування: 1 година

Швидкий спосіб приготування хачапурі.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Борошно — 150-170 г
Цукор — 1/2 ст. л.
Сіль — 1/2 ч. л.
Сода — 1/2 ч. л.
Я іноді додаю 1 чайну ложку
Сметана — 125 г
В оригінальному рецепті використовується мацоні, але в мене виходить смачні коржі і сметани. Також деякі люди використовують суміш кефіру і сметани (1/4+3/4 )
Вершкове масло — 50 г
Сир Сулугуні — 150-200 г
Можна також використовувати адигейських або імеретинський сир, або будь-який інший за смаком.

Як приготувати Хачапурі по-мегрельські

Хочете приготувати щось незвичайне? Не хочете морочитися? Тоді вам слід звернути увагу на хачапурі, щоб їх приготувати, вам не потрібно величезних витрат і часу.

Покроковий рецепт

1

1. Насамперед розтопимо вершкове масло, залишимо його трохи охолонути(не слід додавати занадто гаряче вершкове масло). У розтоплене вершкове масло додамо сметану(мацоні). слід все ретельно переміщати. Паралельно вмішуємо цукор і сіль, тісто не повинно мати особливо специфічного смаку. Далі невеликими порціями додаємо соду, наша маса повинна почати шипіти і трохи збільшитися в розмірі.

2

2. Другим кроком просіваємо борошно в суміш. Щоб уникнути грудочок і одержати більш однорідну масу, рекомендую просіяти борошно(достатньо одного разу). Вводимо борошно невеликими порціями, по 1/3 від всієї кількості, щоб уникнути занадто щільної консистенції. Залишаємо готове тісто трохи полежати в досить теплому місці, бажано накрити плівкою або рушником (щоб уникнути неприємної скоринки на тесті).

3

3. Поки наше тісто «відпочиває» приготуємо начинку. Трьом або дрібно ріжемо адигейський або імеретинський сир. Додаємо чайну ложку сметани (можна не додавати) і петрушку за бажанням. Якщо вам попався слабосоленої сир, то краще посолити (можете також додати інші спеції за смаком). Розкачуємо наше тісто.

4

4. Щоб одержати смачні коржі я користуюся однією технікою : коли розкатуєте блін, залишайте середину середньої товщини і робіть тонше краю. Цей спосіб допоможе вам уникнути нерівномірності готового хачапурі, тобто одна сторона не буде у декілька разів товще за іншу. В середину викладаємо половину нашої начинки. Тісто з країв з’єднуємо зверху, зайве тісто можна відрізати. Трохи сплющує і розкачуємо, не слід тиснути і використовувати занадто багато сил, робимо всі рухи легкими. В іншому випадку можуть появить дірки і при випіканні весь сир вилізе назовні.

5

5. Ставимо хачапурі в розігріту до 180 градусів духовку, рекомендую змастити соняшниковою або розтопленим олією , щоб уникнути неприємної скоринки після приготування страви. Готові хачапурі слід покласти в пакет на невеликий час, щоб добитися м’якості коржі. Почекавши деякий час, ви зможете насолоджуватися чудовим блюдом!

Дивіться також:  Хінкалі