Лінивий хачапурі на кефірі з сиром

Смажений хачапурі — простий і швидкий рецепт закуски

Інгредієнти

сиру — 200 г
10%-й сметани або кефір — 150 г або йогурт
яйця — 2
борошна — 4 ложки
розпушувача — третю частину ложечки
масло — для смаження

Як приготувати Ледачий хачапурі на кефірі з сиром

Для гарного настрою і працездатності з ранку потрібно обов’язково з’їсти сніданок. Він повинен бути ситним і готуватися швидко. Таким вимогам відповідає сирний хачапурі на сковорідці.

Покроковий рецепт

Потрібно натерти 200 г сиру, взяти 150 г 10%-й сметани або кефір (підійде також йогурт), 2 яйця, 4 ложки борошна, третю частину ложки розпушувача.

У глибокій посудині перемішують всі складові, крім сметани. Потім доливають її в такій кількості, щоб вийшла маса, схожа з досить густою сметаною (без єдиного грудочки!).

Одержану суміш заливають в добре прогріту сковороду, промазану маслом.

Смажиться хачапурі на середньому вогні. Коли краю коржі зарум’яняться, потрібно акуратно перевернути. Як тільки утворюється підрум’янена скоринка — частування готово. Важливо, щоб під час готування сковорода була накрита кришкою.

Дивіться також:  Хачапурі по-мегрельські