Картопля запечена в духовці

Досить просто готується,виходить смачно,ситно і симпатично.

Інгредієнти

Картопля — о,5 кг Добре якщо не великий,великий порізати
Майонез — 3 ст. ложки
Сметана — 3 ст. ложки
Рослинне масло — 100 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Картопля запечена в духовці

Простий і смачний рецепт.Таку картоплю можна використовувати як гарнір,а можна і як самостійне блюдо.Майонез можна смещивать зі сметаною,тоді картопля буде ніжніше.

Покроковий рецепт

Почистимо і картоплю помиємо.

Поріжемо картоплю на невеликі шматочки,верхню частину надрежем хрест на хрест.Намагайтеся не розрізати до кінця,картопля повинна бути тільки надрізаний.

Наливаємо олію в жаровню,укладаємо картоплю надрізами вгору.Я використовую фольгу,бо мені так зручніше, а так фольгу можна стелити в жаровню.


Майонез зі сметаною перемішати.Можна використовувати майонез зі сметаною виходить трохи ніжніше.

Картопля в жаровні посолити і змастити сумішшю майонезу зі сметаною.Поставити в духовку, запікати до готовності.

Як тільки на картоплі з’явиться золотава скоринка ,картопля готовий.Можна обережно проколоти його ножем,якщо м’яка картопля,то готова.Надрізи при запіканні у картоплі прочинилися,туди потрапив соус з майонезу зі сметаною.Вийшло дуже смачно і симпатично.

Дивіться також:  Деруни картопляні класичні