Картопля, запечена з прянощами і лимонним соком

Часточки картоплі, запечені в духовці з лимонним соком і прянощами, можуть стати відмінною закускою до курки.

Інгредієнти

сушений орегано подрібнений — половина ч. ложки
бульби картоплі — 650 г
солодка паприка пластівцями — половина ч. ложки
свіжовіджатий сік лимонний — 20 мл
лимон — для запікання
сушений чебрець подрібнений — половина ч. ложки
кам’яна сіль тонкомолота — за смаком
кунжутна олія — 30 мл
зелень свіжа — при подачі

Як приготувати Картопля, запечена з прянощами і лимонним соком

Ароматний запечена картопля, з прянощами і лимонним соком … Чарівний гарнір з неперевершеним ароматом.

Покроковий рецепт

Всі картопляні бульби почистити і добре промити, перекласти на чистий рушник і підсушити, потім нарізати картоплю великими часточками.

Підготувати глибоку форму для запікання, влити в неї суміш з лимонного соку і кунжутної олії, потім додати картопляні часточки.

Насипати сушені трави, додати необхідну кількість паприки. Насипати сіль, перемішати картопляні часточки з прянощами і масляною сумішшю. Нарізати лимон кружальцями і викласти по краях з картоплею.

Потім відправити форму в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.

Запікати картоплю з прянощами півгодини, потім перемішати і продовжити процес запікання ще п’ятнадцять хвилин.

Як тільки картопляні часточки будуть готові, перекласти їх на блюдо і присипати рубаною зеленню.

Подавати запечені картопляні часточки з куркою і овочевим салатом.

Дивіться також:  Свинина, тушкована з картоплею в каструлі