Класичний рецепт салату Оселедець під шубою

Всіма улюблений салат «Оселедець під шубою» з простих, доступних інгредієнтів. Прикрасивши цей простий салат сіточкою майонезу, трояндочкою з буряка, присипавши жовтком не соромно подати і на святкову вечерю

Інгредієнти

Картопля — 3 шт.
Морква — 2 шт.
Буряк — 1 велика
Філе слабосоленої оселедця — 300 г
Цибуля ріпчаста — 1 головка
Яйця курячі — 4 шт.
Майонез — ~150 г

Як приготувати Класичний рецепт салату «Оселедець під шубою»

Готуючи «Оселедець під шубою», я люблю спочатку підготувати всі овочі порізати/натерти всі інгредієнти, а вже потім збирати салат. Мені здається, що так процес готування відбувається швидше.

Покроковий рецепт

В злегка підсоленій воді відварити буряк, моркву і картоплю. Краще всього використовувати не великі плоди овочів. Готовність овочів перевірити ножем. Злити воду, остудити.

Остиглі овочі почистити і натерти на дрібній тертці. Відкласти підготовлені овочі в бік.

Відварити курячі яйця (це можна зробити під час варіння овочів). Варити близько 10 хвилин, потім залити холодною водою, остудити. Почистити яйця, відокремити жовтки від білків. Окремо натерти курячі білки і жовтки.

Цибулю почистити і дрібно порізати. Якщо ви не любите цибулю в салаті його можна обдати окропом, потім злити воду (гіркота зникне).

Порізати філе слабосоленої оселедця (я купую розділене філе без кісток) дрібними кубиками.

Збираємо салат. Після кожного шару необхідно змащувати майонезом. Найзручніше зрізати з пакетика майонезу куточок і видавлювати його тонкою цівкою. Так ви легко можете контролювати кількість майонезу, розподіляючи по всій поверхні.
Перший, нижній шар — філе оселедця і цибулю.
Другий — картопля.
Третій — курячий білок.
Четвертий — морква.
П’ятий — буряк.
Шостий — курячі жовтки.

Після складання і прикраси «Оселедця під шубою» салат прибрати в прохолодне місце, щоб він повністю просочився. Після, подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Листковий порційний салат з тунцем і авокадо