Котлети з гвядины

Найсмачніші, абсолютно не сухі домашні котлетки!

Інгредієнти

Яловичина м’якоть — 500 р.
Хліб м’якуш — 150 р.
Молоко — 100 р.
Яйце — 2 шт.
Цибуля — 1 шт.
Часник — 4 зубчики
Соєвий соус — 2 ст. л.
Майонез — 1 ст. л.
Кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.
Сіль — За смаком
Спеції — за смаком
Рослинна олія для смаження — 2 ст. л.
Кетчуп — 2 ч. л.
Свіжа зелень — За смаком

Як приготувати Котлети з гвядины

Котлети – одне з найпопулярніших м’ясних страв, їх люблять навіть діти, але на жаль якість магазинної продукції часто зовсім на низькому рівні. Котлети робляться з фаршу і туди можна додати практично всі і це буде не помітно, чим і користуються несумлінні виробники. Вихід для любителів котлеток один – готувати їх будинку, тим більше з домашні котлети, як не крути, все одно завжди найсмачніші. Ви можете використовувати ваше улюблене м’ясо, додати приправи і овочі, які хочете, робити їх на пару або смажити. Багато хто відмовляється від цієї ідеї, адже приготувати фарш не так-то просто, потрібен кухонний комбайн або електром’ясорубка, але насправді можна використовувати звичайний блендер, який є майже у кожній сім’ї. Рецепт приготування зовсім не складний, але котлети виходять чудові.

Покроковий рецепт

Очищаємо цибулю і часник крупно ріжемо, кладемо в миску блендера, туди кладемо м’якушка хліба, нарізаний теж шматочками, всю суміш заливаємо молоком. Подрібнюємо, при необхідності можна додати 2 ст. л. води.

суміш повинна стати однорідною, без великих шматочків, перетворитися на пюре.

Моєму м’ясо ріжемо і відправляємо в миску блендера. Додаємо майонез, соєвий соус кетчуп або томатну пасту. Подрібнюємо хвилини 3, відкриваємо, перемішуємо ложкою і продовжуємо збивати до однорідного фаршу.

Дивіться також:  Свинячі тефтелі, фаршировані сиром

Відправляємо фарш в миску з хлібної сумішшю, додаємо яйця, сіль, спеції, дрібно нарізану свіжу зелень і крохмаль. Перемішуємо.

Даємо хвилин 10 фаршу просто постояти, якщо до моменту смаження котлет м’ясна маса рідкувата, можна додати ще трохи крохмалю або просто борошна.

Наливаємо в сковороду масло, чекаємо поки воно добре прогріється, викладаємо фарш у вигляді циліндра, товщиною 1 див, обсмажуємо до готовності. Подаємо з улюбленим гарніром!