Курка фарширована рисом в духовці

Рецепт курки, фарширований рисом і запеченої в духовці, підійде і для сімейного недільного обіду і для святкового столу.

Інгредієнти

Курка — 1 тушка
Гірчиця — 1 ст ложка
Соєвий соус — 1,5 ст ложки
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Приправа для плову — за смаком
Морква — 1 шт
Рис довгозернистий — 150 гр

Як приготувати Курка фарширована рисом в духовці

Багато господині вибирають для приготування страви з курки, так як м’ясо птиці швидко готується і має хороші смакові якості. Купити курку можна в будь-якому супермаркеті. Для того, щоб моїй сім’ї не набридло їсти курку, я намагаюся її приготувати оригінально і красиво. Страва цього рецепта пристойно виглядає і має відмінний смак. До того ж, рис з начинки полегшує задачу пошуку гарнір до м’яса. Готувати досить просто і навіть починаюча господиня легко впорається з завданням.

Покроковий рецепт

Готуємо продукти для приготування нашої курочки. Для того, щоб м’ясо птиці вийшло соковитим, замаринуем нашу курочку в простому маринаді.


Гірчицю і соєвий соус змішати до однорідності. Додаємо сіль і перець за смаком. Враховуємо, що соєвий соус солонуватий на смак.


Помиту курочку натираємо маринадом, обов’язково промазуємо черевце. Загортаємо в харчову плівку і кладемо на годину в холодильник. Поки курка в холодильнику, приготуємо начинку.



Рис ретельно промиваємо. Я намагаюся використовувати пропарений рис, він менше розварюється при приготуванні, залишається розсипчастим. Морква ріжемо маленькими кубиками. В одній каструлі приварюють рис з морквою до напівготовності. У загустілий рис з морквою додаємо приправу для плову за смаком.



Фаршируємо рисом курочку і зашиваємо черевце. Можна закріпити шкірку на черевці зубочистками, але є ймовірність, що шкіра при запіканні розійдеться. Ніжки пов’язуємо шпагатом. Поміщаємо птицю в духовку на півтори години. Бажано прикрити фольгою кінчики крил і ніжок, щоб уникнути обгорання. Після години приготування поливаємо курочку кілька разів виділяється соком. Курочка виходить дуже м’якою, рис ароматним і розсипчастим. Щоб страва не набридало, можна застосувати фантазію і використовувати іншу начинку.

Дивіться також:  Стегенця, фаршировані курячим фаршем і чорносливом