Куряче м’ясо чудово поєднується з яблуками – як у різних варіаціях салатів, так і в других стравах. Цей рецепт вражає своєю простою і смачним результатом завдяки яблучного маринаду.
Інгредієнти
курячі грудки — чотири | |
цибулинки — дві | |
часнику — кілька зубчиків | |
яблучного соку — склянка | |
яблучного оцту — півсклянки | |
цукор — 1/4 склянки | |
гірчиця — готова | |
соєвий соус — 1/4 склянки | |
масло рослинне — 1/2 чашки | |
паприка — за смаком | |
кайенский перець — за бажанням | |
чилі — за бажанням | |
перець з сіллю — за смаком | |
кабачки молоді, цукіні — 3 шт. | |
морква — 4 шт. |
Насправді, цю курку-гриль дуже легко приготувати. І я частенько готую її на природі. А особливо смачно її подавати з овочевим харчем.
Покроковий рецепт
1. Курку, точніше, куряче філе перекладають у зручну ємність. Всі рідкі інгредієнти змішують з сухими спеціями, додають подрібнений часник з цибулею.
2. Отриманим маринадом заливають грудки і залишають на дві години. Потім витягують м’ясо, маринад кип’ятять до зменшення.
3. Курку смажать на грилі двадцять хвилин, промащують зменшеним в обсязі маринадом.
4. Подають до столу відразу, поки грудки не охололи.
5. Якщо брати куряче філе, порізане маленькими шматочками, то маринувати їх достатньо годину, а смажити хвилин п’ятнадцять.
6. Кабачки, цукіні, морква або інші овочі помити, почистити, при необхідності і крупно порізати. Овочі посолити, скропити рослинним масло і викласти на деко, вистелений папером. Запікати овочі при температурі 180 градусів духовці до готовності.