Курка-гриль, маринована в яблучному соусі з овочами

Куряче м’ясо чудово поєднується з яблуками – як у різних варіаціях салатів, так і в других стравах. Цей рецепт вражає своєю простою і смачним результатом завдяки яблучного маринаду.

Інгредієнти

курячі грудки — чотири
цибулинки — дві
часнику — кілька зубчиків
яблучного соку — склянка
яблучного оцту — півсклянки
цукор — 1/4 склянки
гірчиця — готова
соєвий соус — 1/4 склянки
масло рослинне — 1/2 чашки
паприка — за смаком
кайенский перець — за бажанням
чилі — за бажанням
перець з сіллю — за смаком
кабачки молоді, цукіні — 3 шт.
морква — 4 шт.

Як приготувати Курка-гриль, маринована в яблучному соусі з овочами

Насправді, цю курку-гриль дуже легко приготувати. І я частенько готую її на природі. А особливо смачно її подавати з овочевим харчем.

Покроковий рецепт

1. Курку, точніше, куряче філе перекладають у зручну ємність. Всі рідкі інгредієнти змішують з сухими спеціями, додають подрібнений часник з цибулею.

2. Отриманим маринадом заливають грудки і залишають на дві години. Потім витягують м’ясо, маринад кип’ятять до зменшення.

3. Курку смажать на грилі двадцять хвилин, промащують зменшеним в обсязі маринадом.

4. Подають до столу відразу, поки грудки не охололи.

5. Якщо брати куряче філе, порізане маленькими шматочками, то маринувати їх достатньо годину, а смажити хвилин п’ятнадцять.

6. Кабачки, цукіні, морква або інші овочі помити, почистити, при необхідності і крупно порізати. Овочі посолити, скропити рослинним масло і викласти на деко, вистелений папером. Запікати овочі при температурі 180 градусів духовці до готовності.

Дивіться також:  Курка з мандаринами в беконі