Курка смажена на сковороді

Одне з найсмачніших страв, підвладних початківцям кулінарам!

Інгредієнти

Курка — 1 шт
Сіль — 2-4 ч. л.
Чорний перець — 1 ч. л.
Сметана — 4 ст. л.
Соняшникова олія — 6-7 ст. л.

Як приготувати Курка смажена на сковороді

Одне з найсмачніших, недорогих і поживних страв. У кожної господині є, як мінімум, 3-4 варіанти його подачі. Воно підійде і як повсякденне, і як святковий. Смажену курочку можна їсти з будь-якими крупами, овочами, і навіть як самостійне блюдо.

Покроковий рецепт

Нам знадобиться лише куряча тушка, сіль, перець і сметана.

Єдина невелика складність страви — це курку розрізати на порції. Приступимо. Єдина невелика складність цієї страви — це розрізати курку на порційні шматки. Приступимо. Знадобиться дошка обробна , гострий ніж і сокиру для оброблення м’яса, якщо є.

Кладемо курку грудкою вгору. Спочатку відокремлюємо ніжки, перерубив стегновий суглоб.

Далі відокремлюємо крильця.

Розрізаємо грудину курки навпіл.

Разрубаем навпіл з боку хребта.

Кожну грудку розрізаємо на 3 порційних шматка.

Далі разрубаем на дві частини ніжки. Всього виходить 15 шматочків. У вас може бути більше або менше — залежно від розміру курки і вашого бажання.

Шматки курки складаємо в миску. Солимо, перчимо, додаємо сметану. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 — 15 хвилин.

Змащуємо олією гарячу сковороду, і викладаємо курку.

Обсмажуємо курку з кожного боку до утворення скоринки.

Далі додаємо трохи гарячої води прямо в сковорідку, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.

Подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Курка з рисом в соєвому соусі